Категорія
Новини
Дата

«Ми не можемо завдати шкоди Україні». Туск закликав фермерів припинити блокування кордону

Премʼєр-міністр Дональд Туск закликав фермерів припинити блокування кордону з Україною, пише Polske Radio. Він заявив про вкрай складну ситуацію, в якій опинилася Україна після останньої серії російських атак. За словами премʼєр-міністра, найближчий час може стати вирішальним для долі цієї війни.

Ключові факти

  • «Хочу звернутися до всіх без винятку в Польщі не робити нічого, що може зашкодити Україні, – сказав премʼєр. – Ми повинні будемо прийняти рішення, які захистять польський кордон і прикордонні переходи».
  • Туск наголосив, що польська влада не може допустити блокування переходів – незалежно від обґрунтування протестів. «Ми не можемо жодним чином завдати шкоди Україні в ситуації, коли вирішується доля війни», – сказав очільник польського уряду.
  • Премʼєр Польщі нагадав, що прикордонні пункти, згідно з останнім рішенням уряду, мають статус критичної інфраструктури. 
  • Також він зазначив, що польський уряд готовий надавати подальші форми допомоги тим, хто втратив частину своїх прибутків не з власної вини.
  • «Я розраховую на рефлексію і відмову від такої форми протесту», – сказав він, додавши, що державні служби працюватимуть над розчищенням пунктів пропуску.

Контекст

Прикордонна криза між Польщею та Україною триває понад рік: протести то вщухають, то набирають нових обертів, кордон блокували як польські перевізники, так і фермери.

Наразі кордон блокують польські фермери, їхні актуальні вимоги більше стосуються невдоволення аграрною та зеленою політикою ЄС. Деталі загострення ситуації читайте у хронології польсько-української кризи від Forbes Ukraine.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні