Категорія
Новини
Дата

«Ми як Coca-Cola і Pepsi Cola». Пивоварський пояснив, чому у ОККО і WOG однакові ціни на пальне

Компанії ОККО і WOG конкурують за тих самих клієнтів, тому не можуть дозволити одне одному мати нижчу ціну на пальне. Про це сказав СЕО WOG Андрій Пивоварський в ефірі «Business Breakfast із Володимиром Федоріним».

Заправка WOG, стела WOG /прес-служба WOG

ОККО і WOG мусять реагувати, навіть якщо ціна конкурента відрізняється на копійку, каже Пивоварський. Фото прес-служба WOG

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Ми як Coca-Cola і Pepsi Cola», – сказав Пивоварський.
  • ОККО і WOG мають дуже подібну клієнтську базу, тому не можуть дозволити одне одному мати ціни на пальне, нижчі навіть на одну копійку – одразу доводиться реагувати, пояснив він.
  • Ринок нафтопродуктів досить сильно впав під час великої війни, а конкуренція посилилась, каже Пивоварський.
  • Наприклад, Socar встановлює вищі ціни, «Укрнафта» — нижчі. Компанії орієнтується на свого клієнта. Це питання конкурентної боротьби і виживання, сказав СЕО WOG.
  • WOG цьогоріч повернеться на довоєнні обсяги за виручкою, але не за обсягами продажів нафтопродуктів, очікує СЕО компанії. Об’єми продажів у порівнянні із березнем 2021-го року впали на 12-13%, додав він. Компенсувати це зниження обсягів продажів планують протягом двох років.
  • Компанія планує розширюватись і відновлювати зруйновані АЗС. В планах на найближчі роки – збудувати до 20 нових обʼєктів.

Контекст

В Україні ціни на пальне почали знижуватися з початку 2023 року. На заправках бензин А-95 з початку січня подешевшав на 4,71 грн до 47,29 грн, дизпальне – на 7,03 грн до 48,08 грн, автогаз – на 7,19 грн до 22,19 грн, за даними Enkorr.

Зараз ОККО продає бензин А-95 по 48,99 грн/л, дизпальне – по 49,99 грн/л, автогаз – по 22,49 грн. У WOG такі самі ціни.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні