Категорія
Новини
Дата

«Ми як Coca-Cola і Pepsi Cola». Пивоварський пояснив, чому у ОККО і WOG однакові ціни на пальне

1 хв читання

Компанії ОККО і WOG конкурують за тих самих клієнтів, тому не можуть дозволити одне одному мати нижчу ціну на пальне. Про це сказав СЕО WOG Андрій Пивоварський в ефірі «Business Breakfast із Володимиром Федоріним».

Заправка WOG, стела WOG /прес-служба WOG

ОККО і WOG мусять реагувати, навіть якщо ціна конкурента відрізняється на копійку, каже Пивоварський. Фото прес-служба WOG

Ключові факти

  • «Ми як Coca-Cola і Pepsi Cola», – сказав Пивоварський.
  • ОККО і WOG мають дуже подібну клієнтську базу, тому не можуть дозволити одне одному мати ціни на пальне, нижчі навіть на одну копійку – одразу доводиться реагувати, пояснив він.
  • Ринок нафтопродуктів досить сильно впав під час великої війни, а конкуренція посилилась, каже Пивоварський.
  • Наприклад, Socar встановлює вищі ціни, «Укрнафта» — нижчі. Компанії орієнтується на свого клієнта. Це питання конкурентної боротьби і виживання, сказав СЕО WOG.
  • WOG цьогоріч повернеться на довоєнні обсяги за виручкою, але не за обсягами продажів нафтопродуктів, очікує СЕО компанії. Об’єми продажів у порівнянні із березнем 2021-го року впали на 12-13%, додав він. Компенсувати це зниження обсягів продажів планують протягом двох років.
  • Компанія планує розширюватись і відновлювати зруйновані АЗС. В планах на найближчі роки – збудувати до 20 нових обʼєктів.

Контекст

В Україні ціни на пальне почали знижуватися з початку 2023 року. На заправках бензин А-95 з початку січня подешевшав на 4,71 грн до 47,29 грн, дизпальне – на 7,03 грн до 48,08 грн, автогаз – на 7,19 грн до 22,19 грн, за даними Enkorr.

Зараз ОККО продає бензин А-95 по 48,99 грн/л, дизпальне – по 49,99 грн/л, автогаз – по 22,49 грн. У WOG такі самі ціни.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні