Категорія
Новини
Дата

Micron урізає зарплати топменеджменту. Нещодавно компанія анонсувала скорочення штату через падіння попиту на чипи

Найбільший виробник мікросхем памʼяті в США Micron Technology Inc. скорочує зарплати керівників на 20% і зупиняє виплату премій, таким чином виробник чипів намагається впоратися з кризою у галузі, пише Bloomberg. Так, заробітна плата головного виконавчого директора Санджая Мехротра скоротиться на одну пʼяту, а віцепрезидентів – на 15%.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • Заробітна плата старших віцепрезидентів зменшиться на 10%, а бонуси призупиняться.
  • За повідомленням Micron, це скорочення зменшить цільову грошову компенсацію керівників на 53-75%. Компанія також урізує заробітну плату ширшій групі керівників, а членам ради директорів, які не є співробітниками, на 20% скоротять грошову компенсацію.
  • Мехротра мав базову зарплату у розмірі $1,41 млн у 2022 фінансовому році, але більша частина його загальної компенсації у розмірі $28,8 млн припала на акції.

Контекст

Рішення підпорядковане плану скорочення робочих місць у Micron на 10%. Компанія бореться з млявим попитом на мікросхеми памʼяті через уповільнення продажу персональних компʼютерів та інших пристроїв. У грудні 2022 року Micron заявила, що через найбільше перенасичення галузі за більш ніж десятиліття їй важко повернутися до прибутковості в 2023 році. Компанія також прогнозує різке падіння продажів і більші збитки, ніж передбачали аналітики, у поточному кварталі.

За словами головного виконавчого директора Micron Санджая Мехротра, у галузі спостерігається найгірший дисбаланс між попитом і пропозицією за останні 13 років. Мехротра сказав, що унікальний збіг обставин – війна в Україні, сплеск інфляції, COVID і перебої з постачаннями – призвів до того, що індустрія чипів памʼяті повторила минулі цикли, коли ціни різко впали та знищили прибуток. 

За даними консалтингової компанії Challenger, Gray & Christmas Inc., найбільша кількість скорочень робочих місць у 2022 році відбулася в технологічному секторі – 97 171 за рік, що на 649% більше, ніж у попередньому році.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні