Microsoft і NetEase домовились про повернення доступу до Warcraft та інших ігор у Китаї /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Microsoft і NetEase домовились про повернення доступу до Warcraft та інших ігор у Китаї

Getty Images

Компанії NetEase та Microsoft повернуть популярні ігри, у тому числі World of Warcraft, до Китаю, пише Reuters. Раніше створювач відеоігор Activision Blizzard вирішив не продовжувати ліцензійні угоди з китайським партнером NetEase, припинивши 14 років співпраці.

Ключові факти

  • Компанії заявили, що вони працюють над тим, щоб повернути онлайн-ігри від Blizzard Entertainment, дочірньої компанії Activision Blizzard, яку Microsoft купила минулого року, до Китаю, починаючи з цього літа. 
  • NetEase була видавцем ігор Blizzard у Китаї з 2008-го до 2023 року.
  • «Ми в Blizzard дуже раді відновити наше партнерство з NetEase і працювати разом, глибоко визнаючи співпрацю між нашими командами, щоб надати легендарні ігрові враження гравцям у Китаї», – заявила президент Blizzard Entertainment Джоанна Фаріс.
  • NetEase і Microsoft також заявили, що домовилися вивчити можливість впровадження ігор NetEase на Xbox та інші ігрові платформи.
  • Оновлена угода поширюється на флагманські ігри Blizzard – World of Warcraft та Hearthstone, а також на інші ігри з франшиз Warcraft, Overwatch, Diablo і StarCraft, йдеться в заяві.

Контекст

Низку ігор Blizzard було відключено від мережі в Китаї в січні 2023 року після того, як розробник розірвав партнерство з NetEase, пославшись на розбіжності щодо контролю над інтелектуальною власністю. Згодом компанії подали до суду одна на одну.

Напруженість ослабла після придбання Microsoft компанії Activision Blizzard у жовтні, за яким були зміни керівництва. Потім китайські ЗМІ повідомили, що Microsoft та NetEase шукають способи перезапустити ігри Blizzard у Китаї.

Ігри Blizzard були популярні в Китаї: місцеві ЗМІ оцінили китайських гравців тільки в World of Warcraft у 2009 році приблизно в 5 млн людей.

Розрив партнерства викликав протест китайських користувачів, які скаржилися на втрату доступу до улюблених ігор. Як повідомили у службі підтримки клієнтів NetEase, понад 1 млн користувачів запросили повернення коштів після того, як ігри було відключено від мережі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні