Категорія
Новини
Дата

Microsoft хоче зберегти співпрацю з російськими компаніями, які не потрапили під санкції – «Коммерсантъ» 

Російські представництва міжнародних компаній та юрособи, які не потрапили під санкції, отримали пропозиції від корпорації Microsoft про продовження ліцензії на її софт, пише «Коммерсантъ». За даними видання, листи отримали близько 1000 організацій. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Опитані виданням учасники ринку вважають, що таким чином Microsoft намагається зберегти присутність на ринку та знизити рівень піратства. 
  • За словами співрозмовника в IT-галузі, низка російських представництв міжнародних компаній з початку року почали отримувати листи або усні пропозиції Microsoft про продовження співпраці.
  • Він зазначив, що Microsoft не хоче втрачати російських клієнтів, тому не закриває російську юрособу і намагається знайти можливості продовжити підтримку ПЗ та його оновлення.
  • За оцінкою джерела, такі пропозиції отримали близько 1000 російських юросіб. Інший співрозмовник підтвердив, що Microsoft продовжує співпрацювати з тими компаніями, які не потрапили під санкції США.

Контекст

Після вторгнення Росії в Україну Microsoft призупинив продажі в РФ і обмежив доступ до завантажень деяких своїх продуктів для споживачів. При цьому російські дистрибʼютори рішень Microsoft продовжують продавати продовження ліцензій на софт, що вже реалізований в Росії.

Влітку 2022 року президент корпорації Бред Сміт заявив, що Microsoft скорочуватиме бізнес у РФ, поки від нього «нічого не залишиться».

Джерело серед дистрибʼюторів повідомило, що попит на продукцію від Microsoft серед російського бізнесу, як і раніше, є, а сам софт поставляється в коробкових версіях через паралельний імпорт. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні