Категорія
Новини
Дата

Microsoft продовжить скорочувати бізнес в РФ, «поки там нічого не залишиться» – голова компанії

Американська Microsoft продовжить скорочення бізнесу в Росії, «поки там нічого не залишиться». Про це заявив в інтервʼю Washington Post по відеозвʼязку голова компанії Бред Сміт, пише РБК.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Що стосується Росії, то ми працюємо там все менше і менше, поки там нічого не залишиться, або майже нічого», – сказав він.
  • При цьому він заявив про необхідність допомогти співробітникам Microsoft у Росії і надати їм підтримку, «якої вони потребують і заслуговують».

Контекст

Microsoft оголосила про рішення призупинити продажі своїх продуктів та надання послуг у Росії на початку березня. Сміт тоді говорив, що Microsoft призупинить «багато напрямів» роботи в країні через війну в Україні та санкції, а також додав, що компанія надає допомогу Києву в боротьбі з кібератаками.

На початку червня стало відомо, що Microsoft значно скоротить операції в Росії через «зміну економічного прогнозу та негативний вплив на бізнес» у країні. Рішення торкнеться понад 400 співробітників Microsoft, компанія забезпечить їм «повну підтримку в цей складний час», писало агентство.

У середині червня користувачі з російською IP-адресою зіткнулися з тим, що не можуть завантажити для встановлення Windows 11 та Windows 10 та деякі інші продукти Microsoft з офіційного сайту компанії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні