Категорія
Новини
Дата

Понад 100 мільйонерів хочуть платити більше податків. Написали листа учасникам форуму в Давосі

Понад 100 мільйонерів з Європи, США та Канади підписали відкритий лист із проханням підняти податок для багатих. Учасники руху «Мільйонери-патріоти» вважають несправедливою глобальну податкову систему. Звернення адресоване учасникам Всесвітнього економічного форуму у Давосі.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Мільйонери-патріоти» заявляють, що податкове законодавство потрібно переписати, щоб зробити його більш справедливим і вирішити «проблему прірви між багатими та бідними». Група закликає уряди світу обкласти податком багатих «і зробити це негайно».
  • «Як мільйонери ми знаємо, що існуюча система є несправедливою. Більшість із нас може сказати, що поки останні два роки світ переживав величезні страждання, наш добробут зростав під час пандемії. Але мало хто з нас може чесно сказати, що сплачує справедливі податки», – йдеться у листі.
  • Серед тих, хто підписав звернення, є Ебігейл Дісней (продюсерка, філантроп, внучата племінниця і спадкоємиця Уолтера Діснея), її брат Тім, а також один з перших інвесторів Amazon Нік Ханауер.

Контекст

За два роки пандемії статки десяти найбагатших людей у світі зростали зі швидкістю $15 000 за секунду, свідчить дослідження НКО Oxfam. У той же час доходи 99% людей світу скоротилися і понад 160 млн осіб опинилися за межею бідності.

Минулого року «Мільйонери-патріоти» провели акції протесту у Нью-Йорку та Вашингтоні, вимагаючи від місцевої влади запровадити підвищену ставку оподаткування для багатих. В акціях взяли участь люди, які заробляють понад $1 млн на рік та мають активи вартістю понад $5 млн.

Кампанію «In Tax We Trust» просувають товариства Patriotic Millionaires («Мільйонери патріоти»), Millionaires for Humanity («Мільйонери за людство») та TAX ME NOW («Оподаткуйте мене негайно»).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні