Категорія
Новини
Дата

Мільярдер Воррен Баффет пожертвував $4,1 млрд на благодійність. Його мета – віддати більшу частину своїх статків

90-річний мільярдер Воррен Баффет пожертвував $4,1 млрд на благодійність. Левова частка з пожертви Баффета, понад $3,2 млрд, пішла до Фонду Білла та Мелінди Гейтсів, після чого він подав у відставку з правління цього фонду, пише MarketWatch

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Загальна сума, яку Баффет передав Фонду Гейтсів, склала майже $33 млрд. Решта $900 000 пішли іншим фондам, якими керують члени сімʼї Баффета.
  • За словами Марка Сузмана, генерального директора Фонду Гейтсів, кошти Баффета допомогли врятувати мільйони життів. Фонд дає гроші на розробку вакцин та ліків від смертельних захворювань, таких як ВІЛ, туберкульоз та малярія.
  • Після того, як Баффет покинув правління Фонду Гейтсів, його членами залишилися Білл та Мелінда Гейтси. Вони у травні оголосили про розлучення, але заявили, що їх особисте життя не буде впливати на роботу Фонду.
  • Баффет уже віддав близько $41 млрд на благодійність.

Головна цитата

«У 2006 році я пообіцяв розподілити всі свої акції Berkshire Hathaway – понад 99% мого власного капіталу – на благодійність. Завдяки пожертві у $4,1 млрд я вже на півдорозі», – заявив Баффет.

Контекст

У 2010 році Баффет і Білл Гейтс пообіцяли віддати на благодійність більшу частину свого багатства – за життя або після смерті.

Ексдружина засновника Amazon Джеффа Безоса – мільярдерка Маккензі Скотт – підтримала Фонд Гейтсів. Вона підписала Клятву дарування та пообіцяла «займатися благодійністю, доки її сейф не спорожніє». За останні 11 місяців Скотт пожертвувала понад $8 млрд. За даними Forbes, сьогодні її власний капітал становить $57 млрд; у 2019 році її статки оцінювалися приблизно у $36 млрд.

У Баффета, за даними Forbes, статки складають $100 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні