Категорія
Новини
Дата

Ексдружина Безоса Маккензі Скотт пожертвувала $2,7 млрд 286 благодійним організаціям. Вона хоче роздати свої статки

Мільярдерка Маккензі Скотт, яка є колишньою дружиною засновника Amazon Джеффа Безоса, пожертвувала $2,7 млрд 286 благодійним організаціям. Раніше Скотт пообіцяла пожертвувати більшість своїх статків, але це виявилося складніше, ніж очікувалося, пише The New York Times.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Ґранти будуть розподілені між 286 організаціями, включаючи великі університети, художні групи й некомерційні організації, що борються з расовою несправедливістю та насильством у сімʼї. Також гроші отримали Центр спадщини корінних жителів Аляски, Коледж Бровард у Флориді і Джаз в Лінкольн-центрі.
  • Середній розмір ґрантів складає трохи менше $10 млн.
  • Скотт жертвує гроші вже втретє менше ніж за рік. За останні 11 місяців вона пожертвувала понад $8 млрд, в основному некомерційним організаціям.
  • Завдяки стрімко зростаючій вартості акцій Amazon Скотт накопичує багатство швидше, ніж може його віддати. Сьогодні вона багатша, ніж будь-коли.
  • За даними Forbes, нині власний капітал Скотт становить $57 млрд, що робить її 22-ю серед найбагатших людей світу.

Контекст

2019 року після розлучення з Джеффом Безосом Маккензі Скотт підписала Клятву дарування, пообіцявши «займатися благодійністю, доки її сейф не спорожніє». У той час її частина, близько 4% акцій Amazon, оцінювалася приблизно в $36 млрд.

Скотт застосовує вельми нетрадиційний підхід до благодійності. У неї немає власного фонду, який би потребував публічних документів і потенційно великого штату. Замість цього тричі за останні 11 місяців вона написала повідомлення в блозі, де поділилася роздумами про благодійництво та оголосила про пожертвування.

Експерти в області філантропії вітали щедрість Скотт, але зазначають, що масштаби пожертвувань спонукають її бути більш прозорою. Адже мало відомо про те, як вона обирає ґрантоотримувачів, і не існує формального методу подачі заявок на отримання коштів. Натомість більшість одержувачів ґрантів уперше дізнаються про пожертву, коли до них звертаються представники Скотт – некомерційна консалтингова фірма Bridgespan Group. Вони повідомляють про істотну суму від анонімного дарувальника і просять зберігати таємницю, доки не буде відправлено лист дарувальниці.

Скотт останнім часом не давала інтервʼю, спілкуючись із тісним колом друзів і радників. Цього року вона вийшла заміж за Дена Джеветта – вчителя хімії в школі її дітей.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні