Категорія
Новини
Дата

Мінфін США продовжив дозвіл на операції з російськими банками. Подробиці

Міністерство фінансів США продовжило свій дозвіл на здійснення операцій з російськими банками, включаючи ВТБ, Центробанк, Сбербанк та Альфа-банк для розрахунків у сфері енергетики, пише «Радіо Свобода». Згідно з ліцензією, виданою американським міністерством, заборона на операції знята до 1 листопада.

Ключові факти

  • У постанові міністерства сказано, що повʼязаними з енергетикою будуть вважатися трансакції, що стосуються видобутку, виробництва, переробки, зрідження, транспортування або купівлі нафти та інших енергоресурсів, включаючи СПГ, деревину, вугілля та уран. 
  • Ліцензія також дозволяє трансакції з російськими банками, повʼязані з виробництвом, постачанням або обміном енергією будь-якими способами.
  • У листопаді цей дозвіл може бути продовжений.
  • Серед банків, які отримали тимчасову ліцензію, є також «Відкриття», Совкомбанк, Росбанк, ВЕБ.РФ, банк «Зеніт» і банк «Санкт-Петербург».

Контекст

США почали вводити санкції проти російських фінансових установ з 2022 року, коли РФ розпочала повномасштабне військове вторгнення в Україну.

Через рік після вторгнення США запровадили блокуючі санкції проти ще 22 фізичних і 83 юридичних осіб у відповідь на агресію Росії проти України. Під обмеження потрапила низка фінансових організацій Росії. До SDN list потрапили Московський кредитний банк (МКБ), банки «Санкт-Петербург», «Уралсіб», «Зеніт» і МТС-банк, Ланта-банк, Металлінвестбанк, «Лівобережний», «Приморʼя», СДМ-банк та Уральський банк реконструкції та розвитку (УБРіР).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні