Джанет Єллен /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

США пригрозили санкціями китайським банкам за допомогу Росії у війні

Міністр фінансів США Джанет Єллен Фото Getty Images

Міністр фінансів США Джанет Єллен завершила чотири дні переговорів у Китаї попередженням банкам та експортерам країни про наслідки у разі допомоги Росії у зміцненні військового потенціалу, пише Bloomberg.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Я наголосила, що компанії, у тому числі в КНР, не повинні надавати матеріальну підтримку війні Росії, і що вони зіткнуться зі значними наслідками, якщо вони це зроблять», – заявила Єллен.
  • За її словами, будь-які банки, які сприяють великим транзакціям, що направляють товари військового призначення або подвійного призначення російському ВПК, наражаються на ризик санкцій США.
  • Хоча Китай був обʼєктом минулих попереджень, заява Єллен у понеділок у китайській столиці була незвичною прямою погрозою санкціями.

Контекст

Адміністрація Байдена намагається розправитися з фірмами по всьому світу, які допомагають Росії уникнути санкцій, які США та їхні союзники ввели проти Москви після її вторгнення в Україну в 2022 році. 

Хоча Китай описує свою позицію щодо війни як нейтральну, торгівля з Росією різко зросла з її початку.

Головною зброєю Америки проти фінансових інститутів є здатність Казначейства перекрити їм доступ до доларів США, що є реальною загрозою для будь-якого банку, що діє на міжнародному рівні.

Те, що така загроза зараз нависла над китайськими кредиторами, є ще одним прикладом того, як дві наддержави дедалі частіше мають геополітичні та економічні розбіжності.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні