Категорія
Новини
Дата

США підготували нові санкції проти найбільших російських банків – Reuters

США підготували нові санкції проти російських банків, що включають заборону на обробку їхніх транзакцій американськими фінустановами. Заходи будуть вжиті у разі вторгнення Росії в Україну, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Мета санкцій – нанести збитки російській економіці за рахунок розриву «кореспондентських» відносин між банками Росії та США, які необхідні для здійснення міжнародних платежів.
  • Під санкції можуть потрапити найбільші російські банки та організації, такі як ВТБ, Сбербанк, ВЕБ та Газпромбанк, повідомили джерела агентства.
  • США також можуть запровадити обмеження щодо російських компаній та фізосіб, внісши їх до списку SDN (Specially Designated Nationals), «фактично викресливши» їх з американської банківської системи. Потрапляння до SDN означає заборону на торгівлю з американськими громадянами та компаніями та заморожування всіх активів у США.

Контекст

США на початку січня представили новий пакет санкцій проти Росії у разі вторгнення в Україну. Документ передбачає низку заходів, зокрема, заборону на операції з російськими компаніями у низці ключових секторів, а також відключення РФ від міжнародної міжбанківської системи SWIFT.

14 лютого країни Великої сімки (G7) попередили Росію про серйозні економічні наслідки у разі подальшої військової агресії проти України.

На початку лютого російські компанії та банки провели «навчання» на випадок відключення від західної інфраструктури.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні