Міністра фінансів України вперше за 30 років обрали головою Ради керуючих Світового банку та МВФ /надано пресслужбою
Категорія
Новини
Дата

Міністра фінансів України вперше за 30 років обрали головою Ради керуючих Світового банку та МВФ

надано пресслужбою

Керуючі країни-члени групи Світового банку та МВФ обрали міністра фінансів України Сергія Марченка головою Ради керуючих Світового банку та МВФ на 2023 рік. Таке рішення було ухвалено одностайно всіма країнами-членами організацій, повідомила пресслужба Мінфіну. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Марченко також головуватиме на щорічних зустрічах МВФ та Світового банку у 2023 році.
  • «Це сталося вперше за 30 років членства України в СБ та МВФ. За цей довгий час ми сформували надійні та прозорі партнерські відносини. І я щиро вдячний нашим друзям та партнерам за довіру. Це велика честь представляти Україну на міжнародній фінансовій арені», – зазначив Марченко. 
  • За його словами, новий статус дасть змогу збільшити ефективність співпраці з міжнародними фінансовими організаціями та країнами-членами Світового банку й МВФ.
  • «Це надзвичайно красномовний крок з боку міжнародних партнерів! Це прояв довіри та визнання професіоналізму», – прокоментував подію голова НБУ Андрій Пишний.
  • Він наголосив, що таке призначення представника України, та ще й голосами всіх керуючих країн-членів Світового банку та МВФ, відбулося вперше.
  • «Безперечно, ми як країна виходимо на новий якісний рівень співпраці з провідними міжнародними фінансовими організаціями», – додав голова НБУ.

Контекст

Щороку Світовий банк і МВФ обирають голову Ради керуючих на основі регіональної ротації. У 2023 році головування перейде до країн-членів Європи та Центральної Азії.

Серед основних обов’язків: головування на пленарному засіданні щорічних зборів за участі міністрів фінансів, голів центробанків країн-членів МВФ і Світового банку, а також керівництва МВФ і Світового банку. 

Водночас голова Ради керуючих протягом року очолює Спільний комітет з питань винагороди виконавчих директорів та їх заступників (Joint Committee on Remuneration of Executive Directors and their Alternates), Спільний процедурний комітет (Joint Procedures Committee) та Процедурний комітет Агентства з багатостороннього гарантування інвестицій (Multilateral Investment Guarantee Agency Procedures Committee).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні