Категорія
Новини
Дата

Мінцифри запустить автоматичну реєстрацію ТОВ для фізосіб

Міністерство цифрової трансформації планує запустити нову послугу – автоматичну реєстрацію ТОВ для фізичних осіб. Про це повідомив перший віцепрем'єр Михайло Федоров. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Ще одна послуга без чиновників. Автоматизуємо реєстрацію ТОВ… Усі державні послуги мають бути простими, швидкими та людяними», – зазначив Федоров.
  • Одна із важливих цілей – допомогти зекономити час державних реєстраторів. За даними Мінцифри, торік завдяки автоФОП держреєстратори зекономили 7,2 року часу. Раніше на заповнення однієї заявки витрачали 21 хвилину.
  • Автоматизація реєстрації ТОВ для фізичних осіб – наступний логічний крок, додав Федоров.
  • Взяти участь у бета-тестуванні нової послуги можна за посиланням. Скористатися послугою зможуть громадяни України від 18 років, які мають податковий номер та унікальний номер запису у реєстрі (УНЗР).

Контекст

У 2021 році на сайті та в застосунку «Дія» зʼявилося 12 нових послуг: призначення/перерахунок пенсії, оформлення субсидії, автоматична реєстрація ФОП, зміна місця реєстрації онлайн у форматі бета-тестування. До війни на порталі налічувалося 72 послуги, а в застосунку – дев’ять послуг та 15 цифрових документів. Уже під час війни розробники запустили низку нових сервісів відповідно до потреб воєнного часу: «єДокумент», можливість отримати статус ВПО та подати заявку на грошову допомогу, заявити про пошкоджене через російську агресію майно тощо.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні