Категорія
Новини
Дата

«Чиновника не повинно існувати як жанру». Федоров розповів про цифрову ідеологію реформування України

Реформи в Україні повинні базуватися на технологіях, які дозволять зробити процеси у державі максимально зручними та швидкими. Чиновника не повинно існувати як жанру, сказав міністр цифрової інформації Михайло Федоров на конференції Forbes «Будуємо разом» (долучитися до конференції, яка проходить 8 липня з 10:00 до 17:00, можна за посиланням https://cutt.ly/uLou7tN).

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Україна повинна приймати агресивні рішення, які перетворять державу на зручний сервісний апарат для бізнесу, наголосив Федоров. «Як зробити реформу на Митниці? Треба зробити її найшвидшою митницею у світі», – сказав він.
  • За словами міністра, Україна має особливі перспективи у секторі military tech, де країна здатна стати світовим лідером. «Війна – це завжди про технології, які зрештою впливають і на інші сфери», – додав Федоров.
  • Україна, яка здатна конкурувати за інвестиції навіть під час війни – це вільна країна з ліберальною податковою системою та ставкою на технології, вважає Федоров.
  • Також він зазначив, що держава повинна зменшити видатки на проєкти, які не призводять до розвитку та скоротити кількість державних компаній та активів «Потрібно перетворитися на IT-компанію: з мінімальною кількістю людей бути максимально ефективними».

Контекст

Судова, антикорупційна, антиолігархічна та реформа держслужби – пріоритетні реформи перед вступом України до ЄС, сказав голова Офісу президента Андрій Єрмак на конференції Forbes «Будуємо разом». Він повідомив, що ОП продовжує довоєнну роботу зі створення привабливих умов для бізнесу, створення індустріальних парків, спецрежимів оподаткування тощо. Він закликав бізнесменів активніше вносити пропозиції та співпрацювати з урядом та Офісом президента. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні