Категорія
Новини
Дата

Мін’юст подав позов про конфіскацію заводу «Аерок» російського бізнесмена Молчанова

Міністерство юстиції 7 липня подало до Вищого антикорупційного суду позов про стягнення в дохід держави українських активів російського ПАТ «Група ЛСР». Про це йдеться у повідомленні пресслужби Мінʼюсту. Кінцевим власником та керівником компанії є підсанкційний російський бізнесмен Андрій Молчанов.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Молчанов разом із німецькою компанією «Аерок Інвестмент Дойчланд ГМБХ» та українським ТОВ «Аерок» залучені до розгляду позову як третя сторона.
  • «ПАТ «Група ЛСР» сприяє веденню агресивної війни шляхом сплати податків і зборів до державного бюджету РФ у значних розмірах; бере активну участь в іпотечних програмах із забезпечення житлом учасників так званої СВО; інвестує в будівництво житла для військовослужбовців РФ», – йдеться в повідомленні. 

Контекст

Андрій Молчанов володіє контрольним пакетом (50,33%) будівельної групи «ЛСР», одного з найбільших забудовників у РФ. Вітчим Молчанова Юрій працював разом із Путіним у СПбДУ, вони обидва відповідали за міжнародні звʼязки. Сам Андрій Молчанов із 2008-го до 2013 року представляв Ленінградську область у Раді Федерації, очолював комітет у справах СНД. До війни російський Forbes оцінював статки Молчанова у $1,2 млрд, він посідав 104-те місце у списку найбагатших людей РФ.

У 2018 році мінфін США вніс «Групу ЛСР» та її гендиректора до «кремлівського списку» – переліку суб’єктів (фізичних та юросіб), безпосередньо наближених до президента РФ Путіна.

У місті Обухів Київської області зареєстрована компанія «Аерок». Основний вид діяльності – виготовлення виробів із бетону для будівництва. Власником компанії є ПАТ «Група ЛСР», свідчать дані Youcontrol. Даних, що Молчанов володіє ще якимись активами в Україні, немає.

У червні минулого року Подільська окружна прокуратура міста Києва за ініціативи СБУ передала в управління АРМА активи підприємства, яке належить Молчанову.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні