Категорія
Новини
Дата

Москву атакували безпілотники, є пошкодження будівель

Вранці у вівторок, 30 травня, у Москві відбулася атака безпілотників, повідомив мер міста Сергій Собянін. За його словами, у кількох будинках «сталися незначні пошкодження».

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Усі екстрені служби міста перебувають на місцях подій. Вони зʼясовують обставини того, що сталося. Наразі ніхто серйозно не постраждав», – повідомив мер Москви.
  • Собянін також повідомив, що мешканців кількох підʼїздів у двох будинках, які постраждали від потрапляння безпілотників, було евакуйовано.
  • Губернатор Підмосковʼя Андрій Воробйов зазначив, що на підльоті до Москви збито кілька безпілотників, пише РБК. Він додав, що вранці мешканці деяких районів області могли чути звуки вибухів, це працювала система ППО.
  • В російських телеграм-каналах зʼявивилися відео та фото з наслідками атаки безпілотників.
Москву атакували безпілотники, є пошкодження будівель /Фото 1
Москву атакували безпілотники, є пошкодження будівель /Фото 2
Москву атакували безпілотники, є пошкодження будівель /Фото 3
Москву атакували безпілотники, є пошкодження будівель /Фото 4
Москву атакували безпілотники, є пошкодження будівель /Фото 5
Москву атакували безпілотники, є пошкодження будівель /Фото 6
Попередній слайд
Наступний слайд
  • Російське Міноборони заявило, що було збито вісім дронів літакового типу. Зокрема, три – за допомогою засобів радіоелектронної боротьби, пʼять – зенітним ракетно-гарматним комплексом «Панцир-С» у Підмосковʼї.
  • Російська журналістка Фаріда Рустамова повідомила, що один з безпілотників збили поблизу населеного пункту Роздори. Це частина елітної Рубльовки, де розташовані державні дачі, особисті будинки чиновників і бізнесменів. Вона зазначила, резиденція Путіна Ново-Огарьово знаходиться «за десять хвилин їзди» від цього місця.

Контекст

На початку місяця пресслужба Кремля повідомила, що в ніч на 3 травня два українські безпілотники намагалися атакувати кремлівську резиденцію Путіна. У повідомленні сказано, що безпілотники були виведені з ладу за допомогою систем радіолокаційної боротьби. Після падіння та розльоту осколків постраждалих та матеріальних збитків немає.

Президент України Володимир Зеленський відкинув звинувачення Росії в тому, що Україна стоїть за атакою безпілотників на Кремль, яку Москва назвала спробою вбити президента Володимира Путіна. Він сказав, що, на його думку, атака могла бути операцією під фальшивим прапором, проведеною самою Росією, щоб бути використаною Москвою як привід для ескалації.

«Вони постійно шукають щось, що звучало б як виправдання, кажучи: «Ви робите це з нами, тому ми робимо це з вами», – сказав він. – Але це не спрацювало. Навіть для їхньої внутрішньої публіки це не спрацювало. Навіть їхні власні пропагандисти цьому не повірили. Тому що це виглядало дуже штучно».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні