Росія вночі випустила по Україні 31 «шахеда», 29 із них збила ППО. У Києві внаслідок атаки є потерпілі й руйнування /Facebook ДСНС, Павло Петров
Категорія
Новини
Дата

Росія вночі випустила по Україні 31 «шахеда», 29 із них збила ППО. У Києві внаслідок атаки є потерпілі й руйнування

Facebook ДСНС, Павло Петров

У вівторок, 30 травня, вночі РФ застосувала 31 ударний дрон для атаки на Україну, з них 29 було ліквідовано, повідомляють Повітряні сили ЗС України.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зокрема, з 23.30 до 4.30 російські війська вкотре атакували Україну іранськими ударними безпілотниками Shahed-136/131. Загалом із півночі та півдня зафіксовано пуски 31 дрона-камікадзе.
  • Зазначається, що майже всі дрони вражені на підступах до столиці та в небі Києва.
  • «Силами та засобами Повітряних сил, у взаємодії з протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 29 ударних БпЛА», – сказано в повідомленні.
  • За даними Київської міської військової адміністрації, внаслідок падіння уламків є жертви та руйнування в різних районах міста.
  • Зокрема, у Голосіївському районі через падіння уламків на багатоквартирний житловий будинок виникла пожежа на останніх двох поверхах. Евакуйовано понад 20 мешканців. Попередньо одна людина загинула, три травмовано.
  • У Печерському районі уламками пошкодило автомобілі, у Дарницькому – загорівся приватний будинок, також пошкоджено припарковані автомобілі.
  • В Дніпровському районі столиці палаючі уламки впали на зелену зону, а в Подільському – на нежитлову забудову.
  • В Святошинському районі уламки впали на територію одного з підприємств.
Росія вночі випустила по Україні 31 «шахеда», 29 із них збила ППО. У Києві внаслідок атаки є потерпілі й руйнування /Фото 1

Фото: ДСНС

Росія вночі випустила по Україні 31 «шахеда», 29 із них збила ППО. У Києві внаслідок атаки є потерпілі й руйнування /Фото 2

Фото: ДСНС

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Уночі 29 травня українські захисники знищили 37 крилатих ракет та 29 дронів-камікадзе Shahedповідомила пресслужба Повітряних сил ЗСУ. За даними КМВА, зокрема над Києвом Сили оборони знищили понад 40 повітряних цілей. Російські війська атакували військові об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури України.

Вчора вдень ворог вдруге за добу атакував столицю. За інформацією головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, ворог атакував Київщину 11 балістичними та крилатими ракетами наземного базування з ОТРК «Іскандер».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні