Категорія
Новини
Дата

Музичний бар та магазин платівок Gram відновить роботу у Києві за новою адресою

1 хв читання

Музичний бар та магазин платівок Gram відновить роботу у Києві за новою адресою /пресслужба Gram

пресслужба Gram

Бар із магазином платівок Gram почне роботу у 20-х числах березня у центрі Києва, повідомив Forbes Ukraine співзасновник Gram Віталій Бардецький. За його словами, в оновленому закладі буде більше живої музики, нове барне меню та кардинально інакший інтерʼєр.

Ключові факти

  • Після півроку перерви Gram відновить роботу за новою адресою – на вул. Мала Житомирська, 16/3. Площа закладу складе 100 кв. м. Інвестиції в оновлений бар становлять близько $50 000, уточнив Бардецький. 
  • «Ми повертаємося до формату невеличких інтимних аудіофільних барів на кшталт токійських kissaten родом з 1950-1960-х, – каже Бардецький. – Трохи місця, великі акустичні системи, багато вінілових платівок і «кураторські» коктейлі». 
  • Також у закладі відновить роботу Gram Record Store – магазин вінілових платівок, в основі якого колекція онлайн ком’юніті Vinyl Grooves і партнера Григорія Іванціва. Повна колекція Gram Record Store сягає 5000 платівок, з яких 1500 – асортимент магазину.

Контекст

Перший аудіофільний бар Gram працював у Києві на вул. Січових Стрільців з 2018 по 2023 рік. Заклад позиціонували як середовище для людей, які закохані в музику. Середній річний виторг Gram складав близько 10 млн грн. 

Засновники закладу – Віталій Бардецький та Вʼячеслав Смирнов. Бардецький раніше також був співвласником клубу Xlіб Club на Подолі, який зачинився в кінці 2013 року.

На відновлення діяльності Gram вплинуло пожвавлення ринку вінілу в Україні. «Ми пʼять років вже пройшли і думаю ще багато попереду», – розповів Григорій Іванців, який запускав магазин вінілу на базі бару Gram і тепер також приймає участь у перезапуску проєкту.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні