Категорія
Новини
Дата

МВФ погодив виділення Україні $1,3 млрд екстреного фінансування – Зеленський

Виконавча рада Міжнародного валютного фонду (МВФ) підтримала виділення Україні близько $1,3 млрд додаткового екстреного фінансування у рамках Rapid Financing Instrument, повідомив напередодні президент Володимир Зеленський.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Виконавча рада МВФ підтримала виділення Україні близько $1,3 млрд у межах Rapid Financing Instrument», – написав глава держави.
  • За його словами, гроші вже сьогодні (7 жовтня) будуть перераховані Україні. 
  • Зеленський подякував за підтримку директору-розпоряднику МВФ Кристаліні Георгієвій та виконавчій раді Фонду.

Контекст

Від початку військового вторгнення РФ програма stand-by була зупинена. У березні МВФ затвердив екстрене фінансування України у розмірі $1,4 млрд у рамках інструменту RFI, щоб допомогти задовольнити невідкладні потреби у витратах та помʼякшити наслідки війни. 

Україна очікує до кінця 2022 року отримати нову програму з МВФ на $15–20 млрд, заявляв голова НБУ Кирило Шевченко. Україна сподівається, що буде надано до $20 млрд протягом двох або трьох років у формі угоди про резервне кредитування або механізм розширеного фінансування.

10 вересня премʼєр-міністр Денис Шмигаль назвав абсолютно пасивним відношення МВФ до України в умовах війни. 

12 вересня стало відомо, що МВФ шукає способи надання екстреного фінансування країнам, що зіткнулися з стрибками цін на продовольство, викликаними вторгненням Росії в Україну. 13 вересня президент Зеленський повідомив, що МВФ надасть Україні додаткове екстрене фінансування в сумі $1,4 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні