Категорія
Новини
Дата

Ескалація війни в Україні матиме нищівний вплив на світову економіку – МВФ

Міжнародний валютний фонд заявив, що війна Росії з Україною матиме серйозні економічні наслідки для всього світу. У випадку ескалації вони можуть стати нищівними, попереджає МВФ.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Ціни на енергоносії та сировину, зокрема зерно, вже виросли. Ціновий шок відчують у всьому світі, заявив МВФ у суботу ввечері.
  • У разі ескалації конфлікту економічна шкода буде ще більш нищівною. Криза ускладнить політичну ситуацію на тлі відновлення світової економіки від пандемії коронавірусу, вважає МВФ.
  • Найбільші втрати загрожують Україні, яка практично повністю відрізана від світової торгівлі: морські порти та аеропорти зачинені та пошкоджені, багато доріг і мостів пошкоджено або зруйновано.
  • Фонд не береться оцінити, скільки грошей знадобиться на відновлення української економіки.

Контекст

Вторгнення Росії в Україну може створити на ринку зерна найбільшу кризу поставок у сучасній історії. Якщо не зупинити Росію, то світ чекають голодні війни.

Україна та Росія забезпечують близько 29% світового експорту пшениці, та війна між країнами може позбавити світ «десятків мільйонів акрів зерна», вважає аграрний економіст з Університету Іллінойсу Скотт Ірвін.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні