Категорія
Новини
Дата

На АЗС черги, попит високий, але паливо в наявності. Що кажуть оператори, станом на 08:00

Білорусь зупинила поставки, «Укртатнафта» працює у штатному режимі. Паливо на АЗС є, але попит високий, повідомляють оператори.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

08:00. Мережа АЗС «БРСМ» намагається максимально забезпечити паливом свої заправки, повідомив директор з маркетингу «БРСМ-Нафта» Олександр Мельничук. Наразі компанія стикається з проблемами з постачанням палива у Харківській, Херсонській, Київській областях та Києві, каже він. «Але ми намагаємось максимально забезпечити постачання. Нам це вдається. Єдине, що на деяких заправках можуть бути перебої з газом, який ми раніше отримували з Харківської області», — каже Олександр Мельничук.

20:00. ОККО скасувала обмеження на продаж дизельного палива на всіх працюючих АЗС. «Тобто опція «до повного» – знову доступна», — зазначила компанія в повідомленні. Крім того, в Києві та Київській області компанія збільшила можливий об’єм заправки 92-им та 95-им бензинами з 20 до 50 літрів/авто.

17:50. 24 лютого великі роздрібні мережі АЗС скоригували ціни на бензини і дизельне паливо в країні. Середня ціна на бензин А-92 зросла на 33 коп/л і склала 34,91 грн/л, бензин А-95 — на 25 коп/л до 35,73 грн/л, а на дизельне пальне, навпаки, знизилася на 10 коп/л до 34,55 грн/л, повідомляє enkorr.

17:30. В зоні діяльності «Донецькоблгазу» в результаті обстрілу без газу залишилося близько 700 абонентів в населених пунктах Бугас, Новомиколаївка, Нова Гнатівка, Стара Гнатівка Волноваського району, повідомляє «Нафтогаз». Відновлено постачання в Новолуганському та Дружківці (Бахмутський район), яке було порушене через перебиття кабеля середнього тиску.

Сьогоднішній біржовий аукціон з продажу скрапленого газу пройшов в звичайному режимі. Продано біля 1600 тон скрапленого газу. Шебелинський нафтопереробний завод, всі об’єкти «Укртранснафти» та «Укртрансгаз — Оператора газосховищ України» працюють у штатному режимі.

14:30. Мережа АЗК WOG обмежила об’єм заправки до 20 літрів на одне приватне авто, повідомили в компанії. Автомобілі спеціальних служб і служб критичної інфраструктури будуть заправлятися позачергово, запевнили в мережі.

13:20. Мережа ОККО обмежила об’єм заправки на одне авто до 20 літрів. Таке рішення прийнято з метою забезпечення можливості пріоритетної заправки спеціальних служб і служб критичної інфраструктури.

12:45. Мережа «БРСМ» працює у стандартному режимі, — повідомив директор з маркетингу «БРСМ-Нафта» Олександр Мельничук. «Ми бачимо скажений, максимально високий попит на пальне. Черги на заправках досягають 2-3 км з 300-400 машин практично по всій країні. Максимально багато людей стоїть у чергах у Києві та Київській області, Одесі, Харкові, Полтаві. Там оператори навіть не встигають нормально обслужити клієнтів», – каже він.

Палива на нафтобазах «БРСМ» вистачить на 30 днів, — каже Олександр Мельничук. «Компанії вдається більш-менш доставляти бензин та дизпаливо з нафтобаз, що знаходяться у Київській області, на заправки, – продовжує він. – Проте можуть виникнути складнощі з доставкою газу з газового сховища «БРСМ» у Вовчанську, що у Харківській області, фактично, на кордоні з РФ. Ми вже не можемо звідти везти газ, який планували регулярно розвозити по всій Україні. Тому щойно закінчиться газ на заправках, можуть виникнути перебої з ним».

«БРСМ» призупинив роботу АЗС у Бердянську, оскільки там існує реальна загроза життю персоналу. Їх відправили додому. У Харкові бойові дії не дійшли до заправок БРСМ. «Якщо це станеться, ми будемо змушені призупинити їхню роботу та евакуювати звідти людей», — повідомив Олександр Мельничук.

Білорусь зупинила поставки палива, повідомив директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн з посиланням на інформацію операторів. Станом на 10:30, через затори на АЗС не можуть доставити паливо, на заправках вибірка палива максимальна.

«Укрнафта» повідомляє про те, що всі обʼєкти компанії працюють у штатному режимі відповідно до ситуації, а компанія вживає необхідних заходів щодо забезпечення безпеки працівників та підтримки безперебійної роботи обʼєктів критичної інфраструктури.

«АЗС забезпечені паливом, плануються нові поставки, – йдеться у повідомленні компанії. – Цінова політика компанії найближчим часом не змінюватиметься, а безготівкова оплата, як і раніше, доступна на кожній АЗС».

«Укртатнафта» працює у штатному режимі, повідомляє Enkorr з посиланням на заяву компанії. «Наразі проводяться всі необхідні заходи щодо забезпечення безперебійної роботи нашого підприємства як обʼєкта критичної інфраструктури та безпеки своїх співробітників», – йдеться в повідомленні.

В мережі KLO повідомляють, що паливо є, проте попит високий. На випадок відключення світла на заправках є генератори. У KLO додають, що перебоїв з оплатою картками немає, але радять мати готівку з собою. Також KLO просить не сканувати картки лояльності, оскільки це додаткове навантаження на систему та займає час. Незабаром систему лояльності буде тимчасово вимкнено, додають в компанії.

У «Нафтогазі» повідомили, що станом на 10:00 24 лютого «Укргазвидобування» продовжує видобувати газ на більшості об’єктів у штатному режимі. За поточну добу пошкоджень об’єктів внаслідок військового вогню не зафіксовано. Всі об’єкти «Укртранснафти», «Укртрансгазу – Оператора газосховищ України» та «Газопостачальної компанії «Нафтогаз України»» працюють в штатному режимі. Диспетчери «Газопостачальної компанії «Нафтогаз Трейдинг» виконують свої функції з прийому-передачі природного газу контрагентам віддалено. Порушень у роботі немає. Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ (Львівська область), які знаходяться в управлінні компанії «Нафтогаз Тепло», працюють у штатному режимі. «Нафтогаз» вирішив зупинити роботу об’єктів, які розташовані поблизу лінії розмежування: УКПГ Лобачівська, Борівське, Капітанівське, Муратівське, Вільхівське 1-2, недалеко від яких ведуться військові дії. Проводиться евакуація співробітників з об’єктів у зоні найвищого ризику.

Оновлюється

Хроніка війни — тут.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні