Категорія
Новини
Дата

На Ладижинській ТЕС ДТЕК сталася аварія, знеструмлено кілька районів на Вінниччині. На 14:40 енергетики відновили енергопостачання

Через аварію на Ладижинській ТЕС ДТЕК знеструмлено кілька районів Вінницької області, повідомила пресслужба «Вінницяобленерго». На 14:40 енергетики відновили енергопостачання споживачам.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Аварія не пов’язана із ворожими атаками, уточнила компанія. Енергетики АТ «Вінницяобленерго», Ладижинської ТЕС ДТЕК та РДЦ Південно-Західного регіону докладають максимум зусиль, аби електропостачання у найшвидші терміни було відновлено, йдеться у повідомленні.
  • Оновлено. Станом на 14:40 енергетики Ладижинської ТЕС і АТ «Вінницяобленерго» відновили енергопостачання споживачам у Вінницькій області, повідомила пресслужба ДТЕК Ладижинська ТЕС.
  • Компанія пояснила, що 19 грудня на ТЕС під час виконання команди диспетчера по перемиканню ліній виникла позаштатна ситуація, внаслідок якої спрацював автоматичний захист. Це призвело до  тимчасового відʼєднання видачі потужності на лінії електропередач. Станція працювала та підтримувала енергосистему своїми балансуючими потужностями.

Контекст

Напередодні адміністрація ТЕС оголосила про початок ремонтних робіт, які мали тривати з 14:00 до 15:00.

Минулого року росіяни кілька разів атакували Ладижинську ТЕС дронами-камікадзе. Станція була пошкоджена. 

Ладижинська ТЕС розташована на правому березі водосховища річки Південний Буг за 2 км на північний захід від м. Ладижин Вінницької області. Встановлена потужність станції – 1800 МВт. Основним паливом ЛТЕС є кам’яне вугілля, резервне та розпалювальне паливо – природний газ і мазут. До складу Ладижинської ТЕС входить гідроелектростанція з встановленою потужністю 8 МВт та сонячна електростанція з встановленою потужністю 0,5 МВт.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні