Категорія
Новини
Дата

На місці колишніх ресторанів McDonaldʼs у Казахстані відкрилися нові заклади

Кілька ресторанів, які раніше працювали під брендом McDonaldʼs у Казахстані, знову відкрилися, але без брендування, пише Reuters. За даними місцевих ЗМІ, меню ресторану практично не відрізняється від меню американської мережі.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Food Solutions KZ, яка раніше володіла франшизою McDonaldʼs, не повідомляє, чи замінила вона компоненти, такі як котлети з яловичини, казахськими продуктами.
  • У меню представлені бургери з яловичиною, куркою та рибою, а також курячі нагетси, картопля фрі та морозиво. 
  • Місцеве видання Tengrinews повідомило, що меню ресторану практично не відрізняється від меню McDonaldʼs. Кореспондент видання зазначив, що ціни на страви та їхній смак також не зазнали значних змін. Головна новація – зникли розпізнавальні знаки всесвітнього бренду.
  • Раніше на сайті колишньої мережі McDonaldʼs у Казахстані зʼявилося оголошення – «Все, що ти любиш, вже скоро». Також оновилися вивіски з написом «Ми відкриті».
На місці колишніх ресторанів McDonaldʼs у Казахстані відкрилися нові заклади /Фото 1

Фото Tengrinews.kz/Алихан Сариев

Контекст

Напочатку січня стало відомо, що McDonaldʼs йде з Казахстану. За даними джерел Bloomberg, мережа не може знайти заміну російському мʼясу, яке раніше закуповувалося для її ресторанів у цій країні. Також ситуацію ускладнює доля власника франшизи McDonaldʼs у Казахстані Кайрата Боранбаєва, якого заарештували в середині березня за підозрою в розкраданнях.

Пізніше ТОВ «Food Solutions KZ» заявила, що припиняє роботу під брендом McDonaldʼs у Казахстані.

Food Solutions KZ управляє 24 ресторанами McDonaldʼs в Алмати, Астані, Атирау, Актобе, Кустанаї, Караганді. У мережі працюють близько 2000 осіб.

Боранбаєв – казахстанський мільярдер, який займав пʼяте місце в рейтингу «50 найвпливовіших бізнесменів Казахстану» місцевого Forbes за 2021 рік. У травні того ж року журнал оцінював статки Боранбаєва у $590 млн (14-те місце у списку). Крім франшизи McDonaldʼs, Боранбаєв володіє кількома торговими центрами, готелем, мережами фітнес-клубів і платних стоянок в Алмати, нафтохімічною компанією «Кемікал».

У 2022 році мережа McDonaldʼs пішла з російського ринку через війну в Україні, продала бізнес у РФ і списала збитки на $1,2 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні