Кадр з серіалу  «Перші дні»
Категорія
Новини
Дата

На Netflix вперше відбудеться прем’єра українського серіалу. Це проєкт «Перші дні» про початок повномасштабного вторгнення

Кадр з серіалу «Перші дні»

Вперше прем’єра серіалу українського виробництва вийде на Netflix. Йдеться про «Перші дні» FILM.UA Group, повідомляють у компанії. Раніше на Netflix з’являлися українські фільми, прем’єри яких уже відбулися в прокаті чи на телебаченні.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • З 1 листопада серіал «Перші дні» (Those Who Stayed) про початок повномасштабного вторгнення з’явиться на Netflix одночасно в Україні, Польщі, Чехії, Словаччині, Румунії, Угорщині, Молдові, балтійських і балканських країнах. Крім того, у більш ніж 12 державах, як-от Ісландії, Австралії та Франції, стрічку покажуть національні телеканали.
  • «Перші дні» – шість історій від шести режисерів, яких об’єднала ідея шоуранерки серіалу Анастасії Лодкіної. До проєкту долучилися Олексій Єсаков і Тала Пристаєцька, які працювали над серіалом «Кріпосна», Артем Литвиненко – автор ідеї та режисер серіалу «Нюхач», автори «Перших ластівок» Валентин Шпаков і «Ти – космос» Павло Остріков. Однією з режисерок стала Катерина Царик – авторка численних відеокліпів, гурту The Hardkiss та співачки Jamala зокрема, концертних шоу й короткого метра «Обійми мене».  
  • Автори сюжетів художнього серіалу «Перші дні» надихались історіями містян, які залишалися у столиці в лютому-березні 2022 року. Це звичайні люди, що опинилися в надзвичайних, страшних умовах і зберегли людяність, любов до близьких і віру в майбутнє. 
  • «Перші дні» – наймасштабніше спільне виробництво з іншими країнами з лютого 2022 року, – каже продюсерка проєкту Катерина Вишневська. – Це перший український проєкт, який фактично замовили іноземні канали, що покажуть його саме українською». 
  • На початку роботи над серіалом до FILM.UA Group як копродюсери доєдналися телеканали Швеції (SVT), Норвегії (NRK) та Фінляндії (YLE). Світовим дистриб’ютором виступає німецька компанія Red Arrow Studios International, з якою проєкт розроблявся ще на етапі сценаріїв.  

Контекст

На Netflix можна подивитися близько 50 українських фільмів і серіалів. Їхня кількість зростає з вересня 2022 року. Якщо з 2015-го український контент на Netflix з’являвся з темпом один фільм на рік-два, то у вересні 2022-го відбувся стрибок – поява одразу трьох українських фільмів за місяць. 

Американський стрімінговий сервіс Netflix інвестував в український контент мільйони доларів, розповідав співзасновник FILM.UA Group Сергій Созановський на медіафорумі Kyiv Media Week.

«Національний контент досягнув рівня, коли він добре працює на різних майданчиках, це комерційно привабливо, – каже Созановський. – Можливо, колись Netflix опублікує дані переглядів національного контенту. Вони вражають». 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні