10 українських кінематографістів можуть виграти грант на $10 000 на завершення своїх фільмів від Netflix /Ілюстрація Олександра Карасьова
Категорія
Новини
Дата

$100 000 для кінематографістів. Netflix та Українська кіноакадемія відкрили нову грантову програму

10 українських кінематографістів можуть виграти грант на $10 000 на завершення своїх фільмів від Netflix Фото Ілюстрація Олександра Карасьова

10 українських кінематографістів можуть виграти грант на $10 000 на завершення своїх фільмів. Кошти виділять у межах грантової програми Української кіноакадемії в партнерстві з Netflix, повідомили на Одеському міжнародному кінофестивалі.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Виграти грант можуть художні або документальні повнометражні фільми, які знаходяться на етапі виробництва чи постпродакшну. 
  • За результатами конкурсу відберуть 10 проєктів, які отримають грант на постпродакшн у розмірі $10 000 кожен. Кінематографісти можуть подати проєкти до 6 жовтня 2023 року. 
  • Проєкти оцінюватимуть один український та чотири міжнародних експерти індустрії: кінокритик і кінознавець Алік Шпилюк, режисер документальних фільмів та кінооператор Бернд Фішер, продюсерки Ева Пушинська та Емілі Жорж, режисер і шоуранер Нільс Бокхамп.
  • Програма грантів підтримується Netflix’s Fund for Creative Equity. Вона є частиною ширшої ініціативи, спрямованої допомогти українським творцям продовжувати свою роботу.

Контекст  

Торік завдяки таким програмам підтримки, впровадженим у партнерстві з Українською кіноакадемією, House of Europe та EAVE, 100 професіоналів отримали стипендії, понад 400 митців отримали доступ до онлайн-навчання, а 48 творчих команд отримали гранти на розробку сценарію та онлайн-сесії з міжнародними експертами галузі. 

Дев’ять із цих проєктів уже мають зарубіжних партнерів і співпродюсерів, чотири – іноземне фінансування, а один отримав нагороду «Найкращий проєкт» на пітчингу Series Mania, що стало безпрецедентним успіхом для українського проєкту. Багато проєктів відібрали для представлення на численних кінофестивалях в усьому світі, зокрема Берлінале, Гетеборзькому кінофестивалі й Міжнародному кінофестивалі WATCH DOCS.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні