10 українських кінематографістів можуть виграти грант на $10 000 на завершення своїх фільмів від Netflix /Ілюстрація Олександра Карасьова
Категорія
Новини
Дата

$100 000 для кінематографістів. Netflix та Українська кіноакадемія відкрили нову грантову програму

1 хв читання

10 українських кінематографістів можуть виграти грант на $10 000 на завершення своїх фільмів від Netflix Фото Ілюстрація Олександра Карасьова

10 українських кінематографістів можуть виграти грант на $10 000 на завершення своїх фільмів. Кошти виділять у межах грантової програми Української кіноакадемії в партнерстві з Netflix, повідомили на Одеському міжнародному кінофестивалі.

Ключові факти

  • Виграти грант можуть художні або документальні повнометражні фільми, які знаходяться на етапі виробництва чи постпродакшну. 
  • За результатами конкурсу відберуть 10 проєктів, які отримають грант на постпродакшн у розмірі $10 000 кожен. Кінематографісти можуть подати проєкти до 6 жовтня 2023 року. 
  • Проєкти оцінюватимуть один український та чотири міжнародних експерти індустрії: кінокритик і кінознавець Алік Шпилюк, режисер документальних фільмів та кінооператор Бернд Фішер, продюсерки Ева Пушинська та Емілі Жорж, режисер і шоуранер Нільс Бокхамп.
  • Програма грантів підтримується Netflix’s Fund for Creative Equity. Вона є частиною ширшої ініціативи, спрямованої допомогти українським творцям продовжувати свою роботу.

Контекст  

Торік завдяки таким програмам підтримки, впровадженим у партнерстві з Українською кіноакадемією, House of Europe та EAVE, 100 професіоналів отримали стипендії, понад 400 митців отримали доступ до онлайн-навчання, а 48 творчих команд отримали гранти на розробку сценарію та онлайн-сесії з міжнародними експертами галузі. 

Дев’ять із цих проєктів уже мають зарубіжних партнерів і співпродюсерів, чотири – іноземне фінансування, а один отримав нагороду «Найкращий проєкт» на пітчингу Series Mania, що стало безпрецедентним успіхом для українського проєкту. Багато проєктів відібрали для представлення на численних кінофестивалях в усьому світі, зокрема Берлінале, Гетеборзькому кінофестивалі й Міжнародному кінофестивалі WATCH DOCS.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні