Категорія
Новини
Дата

«Нафтогаз» відкрив першу заправку U.GO у Херсоні

1 хв читання

У звільненому Херсоні відкрили першу заправку мережі U.GO, повідомив голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов. У компанії нагадали, що наразі 579 АЗС під брендами U.GO та «Укрнафта» обладнані генараторами і вони можуть працювати в умовах блекауту.

Ключові факти

  • «Щойно вирішено ситуацію з безпекою, ми відкрили першу заправку мережі U.GO у вільному українському Херсоні. Для понівеченого міста кожна заправка надважлива», – написав він.
  • Чернишов нагадав, що «Нафтогаз» оприлюднила список та адреси заправок, які перебувають в її управлінні та можуть працювати в умовах відключення електроенергії. «Мирні міста, деокуповані території чи населені пункти, де точаться запеклі бої – ми працюємо всюди, де це можливо сьогодні», – додав Чернишов.
  • Зокрема, Power Drive – це актуальний перелік АЗС брендів U.GO та «Укрнафта», що є частиною групи «Нафтогаз», обладнані генераторами та можуть працювати в умовах блекауту. Наразі вже повністю незалежні від відключень електроенергії 579 АЗС в усіх регіонах України.

Контекст

Перші АЗК під брендом U.GO розпочали роботу 2017 року в Харкові та області. 

Торговельна марка U.GO належить «Укргазвидобування». З 2022 року права на її використання має також ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг», в планах якого – розширення мережі в інших регіонах. Обидва товариства у складі «Нафтогазу» самостійно обиратимуть постачальників для мереж АЗК у своєму управлінні та провадитимуть самостійну цінову політику. 

У травні стало відомо, що 172 заправки компанії Glusco переходять в управління НАК «Нафтогаз України». Про таке рішення уряду повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. За даними АРМА, йдеться про понад 200 АЗК та об’єктів нерухомості. У вересні минулого року «Нафтогаз України» відновив роботу перших 30 автозаправних комплексів мережі Glusco, які були заарештовані та передані в управління компанії, під брендом U.GO.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні