Категорія
Новини
Дата

«Нафтогаз» запускає заправки мережі Glusco під брендом U.GO

2 хв читання

НАК «Нафтогаз України» відновлює роботу перших 30 автозаправних комплексів мережі Glusco, які були заарештовані та передані в управління компанії. Вони працюватимуть під брендом U.GO, йдеться в повідомленні НАК.

Ключові факти

  • «Перша черга з 30 АЗК почне працювати у Києві та області вже у вересні, решта – за результатами узгодження усіх необхідних юридичних процедур з Агентством з розшуку та менеджменту активів (АРМА)», – йдеться у повідомленні.
  • Загалом у розпорядження ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг» передали 172 об’єкти. Серед них – 126 будівель АЗК, недобудови, земельні ділянки та майно, розташоване в різних регіонах України, в тому числі, на тимчасово окупованих територіях та в зоні бойових дій.
  • У «Нафтогаз Ойл Трейдинг» кажуть, що компанія зосередилася на максимально швидкому задоволенні потреб ринку. 
  • «Тож ми свідомо вирішили розпочати роботу ще до повного завершення зміни фірмового стилю АЗК. Окрім того, такий крок дозволить якомога швидше відновити роботу арештованих активів, працевлаштувати людей та сплачувати податки й збори до бюджету України», – заявив директор компанії Володимир Бичков.
«Нафтогаз» запускає заправки мережі Glusco під брендом U.GO /Фото 1

Мережа АЗС U.GO. Фото: НАК "Нафтогаз України"

Контекст

Перші АЗК під брендом U.GO розпочали роботу 2017 року в Харкові та області. 

Торговельна марка U.GO належить «Укргазвидобування». З 2022 року права на її використання має також ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг», в планах якого — розширення мережі в інших регіонах. Обидва товариства у складі «Нафтогазу» самостійно обиратимуть постачальників для мереж АЗК в своєму управлінні та провадитимуть самостійну цінову політику. 

Журналісти «Схем» у розслідуванні 2017 року встановили звʼязок між компанією Glusco та Віктором Медведчуком. Офіційний власник швейцарських фірм Glusco Energy S.A. та Proton Energy Group S.A – бізнесмен Нісан Моісеєв. У розслідуванні йшлося, що у 2016 році «Роснефть» продала свої українські активи (мережу АЗС під брендами ТНК, «Золотий гепард», Formula та Smile, а також нафтобази та Лисичанський НПЗ) фірмі Glusco Energy. А з 2017 року Proton Energy Group став найбільшим імпортером скрапленого газу в Україну.

У березні минулого року ДФС спільно зі СБУ за процесуального керівництва Офісу генпрокурора заявили про викриття масштабної схеми реалізації неякісних нафтопродуктів через мережу АЗС Glusco. 

У червні корпоративні права 28 компаній, у власності яких, зокрема, перебувають АЗС Glusco, було арештовано. У грудні стало відомо, що компанія SNEL Energy Limited, яка належить грецькому підприємцю Дімітріосу Аніфантакісу, придбала 100% акцій Glusco Energy S.A.

У травні стало відомо, що 172 заправки компанії Glusco переходять в управління НАК «Нафтогаз України». Про таке рішення уряду повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. За даними АРМА, йдеться про понад 200 АЗК та об’єктів нерухомості.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні