Категорія
Новини
Дата

«Нафтогаз» вважає дії АРМА щодо активів Glusco неправомірними та обіцяє продовжити управління мережею АЗС

«Нафтогаз Ойл Трейдинг» ефективно та прозоро управляє мережею АЗС Glusco і вважає дії АРМА неправомірними, заявив директор компанії Володимир Бичков. Компанія планує звернутися до Кабміну щодо незаконності розірвання договорів на управління активами мережі АЗС.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Компанія вважає укладені договори управління майном Glusco чинними та виконуватиме їх «до моменту вирішення спірних питань».
  • У заяві зазначено, що «Нафтогаз Ойл Трейдинг» щомісяця надавала звітність АРМА з виконання договорів управління. Своєю чергою Агентство перевіряло ці документи й жодних зауважень не було, йдеться у повідомленні.
  • «Мережа АЗС стабільно працює і працюватиме задля країни та людей. А будь-які неправомірні дії несуть шкоду національній безпеці України», – заявив Бичков.

Контекст

У травні 2022 року АЗС компанії Glusco перейшли в управління групи «Нафтогаз». Особливий порядок передачі арештованих об’єктів в управління Кабмін застосував через ризики збою та переривання їхнього функціонування. Для уникнення негативних сценаріїв контролювати діяльність арештованих компаній у найкоротші строки почне одне з підприємств групи «Нафтогаз», заявили в АРМА.

У червні минулого року «Нафтогаз» запустила в Києві та області перші 30 АЗС заарештованої мережі Glusco під брендом U.GO.

У червні цього року АРМА почало перевірку ефективності управління мережею АЗС Glusco, а 3 серпня в односторонньому порядку розірвало договір.

У «Нафтогаз Ойл Трейдинг» заявили про «сумлінне виконання зобов’язань перед державою». Загальна сума коштів, яку було залучено для забезпечення діяльності АЗК, 60 млн грн, йдеться у коментарі компанії. 

«Вже відновлено роботу 81 АЗК та однієї нафтобази, вчасно виплачується заробітна плата працівникам. З серпня 2022 року і до липня 2023-го сплачено 289 млн грн обов’язкових платежів до державного та місцевих бюджетів», – йдеться у повідомленні «Нафтогаз Ойл Трейдинг».

За даними компанії, наразі заборгованість групи компаній Glusco перед «Нафтогаз Ойл Трейдинг» за поставлене на АЗК пальне складає понад 180 млн грн.

«Нафтогаз» також авансував виплату в 1,55 млн грн АРМА, хоча компанія мала сплатити кошти від управління активами лише наприкінці 2023 року, наголошується у повідомленні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні