Категорія
Новини
Дата

«Нафтогаз» вважає дії АРМА щодо активів Glusco неправомірними та обіцяє продовжити управління мережею АЗС

1 хв читання

«Нафтогаз Ойл Трейдинг» ефективно та прозоро управляє мережею АЗС Glusco і вважає дії АРМА неправомірними, заявив директор компанії Володимир Бичков. Компанія планує звернутися до Кабміну щодо незаконності розірвання договорів на управління активами мережі АЗС.

Ключові факти

  • Компанія вважає укладені договори управління майном Glusco чинними та виконуватиме їх «до моменту вирішення спірних питань».
  • У заяві зазначено, що «Нафтогаз Ойл Трейдинг» щомісяця надавала звітність АРМА з виконання договорів управління. Своєю чергою Агентство перевіряло ці документи й жодних зауважень не було, йдеться у повідомленні.
  • «Мережа АЗС стабільно працює і працюватиме задля країни та людей. А будь-які неправомірні дії несуть шкоду національній безпеці України», – заявив Бичков.

Контекст

У травні 2022 року АЗС компанії Glusco перейшли в управління групи «Нафтогаз». Особливий порядок передачі арештованих об’єктів в управління Кабмін застосував через ризики збою та переривання їхнього функціонування. Для уникнення негативних сценаріїв контролювати діяльність арештованих компаній у найкоротші строки почне одне з підприємств групи «Нафтогаз», заявили в АРМА.

У червні минулого року «Нафтогаз» запустила в Києві та області перші 30 АЗС заарештованої мережі Glusco під брендом U.GO.

У червні цього року АРМА почало перевірку ефективності управління мережею АЗС Glusco, а 3 серпня в односторонньому порядку розірвало договір.

У «Нафтогаз Ойл Трейдинг» заявили про «сумлінне виконання зобов’язань перед державою». Загальна сума коштів, яку було залучено для забезпечення діяльності АЗК, 60 млн грн, йдеться у коментарі компанії. 

«Вже відновлено роботу 81 АЗК та однієї нафтобази, вчасно виплачується заробітна плата працівникам. З серпня 2022 року і до липня 2023-го сплачено 289 млн грн обов’язкових платежів до державного та місцевих бюджетів», – йдеться у повідомленні «Нафтогаз Ойл Трейдинг».

За даними компанії, наразі заборгованість групи компаній Glusco перед «Нафтогаз Ойл Трейдинг» за поставлене на АЗК пальне складає понад 180 млн грн.

«Нафтогаз» також авансував виплату в 1,55 млн грн АРМА, хоча компанія мала сплатити кошти від управління активами лише наприкінці 2023 року, наголошується у повідомленні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні