Категорія
Новини
Дата

Нафтогазовий гігант British Petroleum купує американського виробника біогазу Archaea за $4,1 млрд

Компанія British Petroleum (BP) придбає американського виробника відновлюваного природного газу (RNG) Archaea Energy приблизно за $4,1 млрд. Британська енергетична компанія прагне розширити свій бізнес в галузі альтернативних видів палива, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Угода стане найбільшим придбанням BP з того часу, як генеральний директор Бернард Луні обійняв посаду на початку 2020 року, пообіцявши скоротити викиди парникових газів і видобуток нафти і газу BP за одночасного розвитку бізнесу в галузі відновлюваних джерел енергії.
  • RNG, або ж біогаз, є газом, що отримують з органічних відходів на звалищах або фермах.
  • Компанія Archaea, що базується в Хʼюстоні, штат Техас, управляє 50 заводами з виробництва газу по всій території Сполучених Штатів, і BP прагне збільшити виробництво Archea у пʼять разів до 2030 року до 30 000 барелів, повідомив Луні агентству Reuters.
  • BP вже має великий бізнес з виробництва біогазу, що виробляє близько 11 000 барелів на добу.
  • «Це продукт, який потрібен нашим клієнтам», – сказав Луні. Він додав, що комунальні та транспортні компанії прагнуть зменшити свій вуглецевий слід і хочуть використати біогаз як паливо.
  • «Попит на цей продукт сьогодні більший, ніж пропозиція», – додав він, наголосивши, що до 2050 року біогазовий сектор зросте у 25 разів.
  • BP запропонувала $26 готівкою за кожну акцію Archaea, або $3,3 млн, та візьме на себе близько $800 млн чистого боргу.
  • За словами Луні, BP планує інвестувати в бізнес $1,7 млрд до 2027 року, щоб прискорити його зростання, що не змінить загальних планів капіталовкладень BP.
  • BP очікує, що до 2025 року інвестиції у відновлювані джерела енергії та її перехідні підприємства досягнуть понад 40% від її загальних річних капітальних витрат. BP планує витратити від $14 до $16 млрд у 2022 році, більша частина яких піде на нафту та газ.

Контекст 

Британська ВР – один із найбільших іноземних інвесторів у РФ. Основний актив компанії у Росії – 19,75% частка в капіталі «Роснафти». ВР номінує двох представників до складу ради директорів «Роснафти».

У лютому британська нафтогазова компанія BP вирішила продати 19,75% акцій «Роснафти», які їй належать, через напад Росії на Україну.

З травня 2018 року «Роснафта» знаходиться в Україні під санкціями. У червні 2021 року Рада національної безпеки і оборони продовжила їх ще на три роки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні