Категорія
Новини
Дата

«Нафтогазу» передали арештовані акції ще кількох облгазів

Уряд погодив передачу НАК «Нафтогаз України» арештованих акцій низки газорозподільних компаній (облгазів). Таке рішення прийнято на засіданні Кабміну 17 лютого з метою запобігання ризику виникнення надзвичайної ситуації в енергетичній сфері, повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • В управління АТ «Державне акціонерне товариство «Чорноморнафтогаз» буде передано низку активів, на які Печерський районний суд Києва 22 вересня минулого року у справі №757/25689/22-к наклав арешт, зазначив Мельничук.
  • Дані судового реєстру свідчать, що цим рішенням суд передав в управління АРМА арештовані на вимогу ДБР 61% акцій «Тернопільгаз», 81,36% акцій «Коростишівгаз», 32,9% акцій «Кіровоградгаз», 14,68% акцій «Хмельницькгаз», 65,77% акцій «Мелітопольгаз», а також по одній акції низки інших облгазів. Раніше контрольний пакет акцій «Кіровоградгаз» було передано «Нафтогаз», пише БЦ.

Контекст

У травні минулого року Кабмін передав в управління державній компанії «Чорноморнафтогаз», що входить до групи «Нафтогаз», заарештовані активи облгазів, які суд раніше передав АРМА. Водночас вичерпний перелік переданих активів не був опублікований.

«Нафтогаз» заявляв, що планує інтегрувати всі арештовані судом у травні минулого року облгази до новоствореного ТОВ «Газорозподільні мережі», яке на 100% належить «Нафтогаз». 

Водночас власники арештованих акцій «облгазів» називали це «рейдерським захопленням».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні