Категорія
Новини
Дата

Народного депутата Дубневича оголосили в міжнародний розшук

Народного депутата Ярослава Дубневича, який є підозрюваним у справі про збитки «Укрзалізниці» на 93 млн грн, оголосили у міжнародний розшук. Як це стало відомо під час розгляду справи у Вищому антикорупційному суді, повідомив Центр протидії корупції.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами прокурора, 8 жовтня 2023 року Дубневич перетнув кордон Румунії з Угорщиною, подальше його місцезнаходження невідоме. Про це на запит українських органів відповіли в Європолі.
  • При цьому невідомо, як він перетнув український кордон, адже даних про це в системі немає.
  • ВАКС задовольнив відповідне клопотання прокурора та оголосив Дубневича в міжнародний розшук. Рішення ухвалили судді Оксана Олійник, Віра Михайленко та Володимир Воронько.
  • Як зазначив ЦПК, таке рішення дасть змогу в подальшому ініціювати зміну запобіжного заходу та стягнути 56 млн грн у дохід держави.
  • Водночас захист Дубневича продовжував наполягати на тому, що нардеп перебуває на лікуванні. Але в якому саме місці, адвокати не кажуть.
  • На одному з попередніх засідань сам депутат через відеозвʼязок теж говорив, що нібито перебуває в лікарні в Україні, але повідомляти своє точне місцезнаходження відмовився.

Контекст

Ярослав Дубневич – народний депутат трьох скликань. У 2019 році, як і в 2014 році, потрапив до Верховної Ради за мажоритарною системою в окрузі №120. Зараз він член депутатської групи «За майбутнє».

У лютому 2022 року САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерувала до суду обвинувальний акт про обвинувачення девʼяти осіб, серед яких – Ярослав Дубневич. Народного депутата та вісьмох інших обвинувачених підозрюють у незаконному заволодінні понад 93 млн грн коштів «Укрзалізниці». Йдеться про організацію проведення процедур відкритих торгів із закупівлі стрілочних переводів, запасних частин до них та комплектів роздільного скріплення.

Ярослав Дубневич проходить як підозрюваний ще в одній справі – в організації заволодіння природним газом на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку. 17 жовтня НАБУ оголосило його в розшук.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні