Категорія
Новини
Дата

НАБУ оголосило у розшук депутата Дубневича. Його підозрюють у розкраданні газу на 2,1 млрд грн

Народного депутата Ярослава Дубневича, підозрюваного в організації заволодіння природним газом на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку, оголосили у розшук, повідомляє НАБУ.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У повідомленні бюро розміщено фотографію Дубневича, якого підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 209 КК України.
  • За версією слідства, впродовж 2013–2017 років народний депутат організував заволодіння природним газом підконтрольними йому службовими особами Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ (Львівська область) на загальну суму понад 2,1 млрд грн.
НАБУ оголосило у розшук депутата Дубневича. Його підозрюють у розкраданні газу на 2,1 млрд грн /Фото 1

Контекст

Слідство у справі Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ детективи розпочали у 2016 році.

Дубневич є шостим підозрюваним у межах цієї справи. Іншим учасникам схеми про підозру повідомили у січні 2018-го (епізод щодо розкрадання газу на 1,4 млрд грн) та у серпні 2020 року (епізод щодо розкрадання газу на 729,8 млн грн).

Наразі обвинувальні акти щодо п’яти учасників схеми скеровано до суду, а на цілісні майнові комплекси «Новороздільська ТЕЦ» та «Новояворівська ТЕЦ» вартістю близько 800 млн грн накладено арешт.

10 жовтня НАБУ і САП повідомили народному депутату Дубневичу про підозру.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні