Категорія
Новини
Дата

НАЗК проводить перевірку стосовно Кирила Тимошенка через інформацію у ЗМІ про дорогі автівки

Національне агентство з питань запобігання корупції перевіряє інформацію, поширену журналістами, щодо використання заступником керівника Офісу президента Кирилом Тимошенком дорогих автівок, повідомив в інтерв’ю Цензор очільник НАЗК Олександр Новіков.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Відповідаючи на запитання про те, чи вивчає НАЗК ситуацію з машинами Кирила Тимошенка, Новіков сказав: «НАЗК проводить перевірку за відповідною інформацією в ЗМІ».
  • За словами очільника НАЗК, якщо Україна хоче отримати мільярди доларів на відновлення й на військову допомогу – «ми маємо гарантувати нашим західним партнерам підзвітність органів державної влади».
  • «Тому потрібна подача декларацій, подача звітів політичних партій, щоби бачити, що ніхто не наживається на людському горі. Це забезпечення систем управління ризиками. Без цього ми не зможемо перемогти Росію» – додав Новіков.

Контекст

Наприкінці жовтня BIHUS info повідомив, що Тимошенко їздить на позашляховику Chevrolet Tahoe. Це авто Україні передала компанія General Motors для вивезення українців із зони бойових дій і для гуманітарних місій. 

За кілька днів Тимошенко заявив, надалі користуватись цим авто не буде, і звернувся до ДУС щодо передачі цього автомобіля в один із прифронтових регіонів, де він використовуватиметься в гуманітарних цілях.

На початку грудня УП повідомила, що Тимошенко під час воєнного стану їздить на автомобілі Porsche Taycan 2021 року, вартістю $100 000.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні