Категорія
Новини
Дата

НАЗК внесло данського виробника мінвати Rockwool до переліку міжнародних спонсорів війни

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло провідного данського виробника продукції на основі кам’яної вати Rockwool до переліку міжнародних спонсорів війни, повідомляє НАЗК. Компанія вирішила залишитися на ринку РФ, а її продукція через посередників продається держпідприємствам, зокрема, на замовлення Міністерства оборони РФ.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Продукція Rockwool застосовується для утеплення, звукоізоляції та вогнезахисту, призначена для всіх видів будівель і споруд, а також для промислового обладнання та навіть суднобудування.
  • Зокрема, продукція використовувалася під час будівництва та ремонту кораблів ВМФ РФ: Чорноморського флоту в Севастополі, Балтійського флоту, Північного флоту в Мурманську, а також Тихоокеанського флоту.
  • Згідно з повідомленням НАЗК, інформація про такі контракти наявна з 2014 по 2021 роки. Після анексії Криму компанія поставила ізоляційні матеріали щонайменше для 31 корабля та підводних човнів російського флоту. Виявлено щонайменше 52 контракти на понад 329 млн руб. між дистриб’юторами Rockwool та Міністерством оборони РФ. 
  • У Росії Rockwool представлена чотирма компаніями: «Роквул», «Роквул-Волга», «Роквул-Север» та «Роквул-Урал». Офіційно ці компанії не здійснюють прямих постачань продукції за держконтрактами РФ, але у 2023 році постачання їх продукції відбувалося іншими підприємствами-посередниками. 

Контекст

У квітні 2022 року компанія Rockwool оголосила про продовження своєї роботи у Росії. У країні-агресорі Rockwool працює з 1995 року та володіє чотирма заводами. Компанія утримує там 1200 робочих місць, що складає близько 10% від штату компанії. 

У жовтні італійська група компаній Camozzi була внесена до переліку міжнародних спонсорів війни. НАЗК ухвалила таке рішення, оскільки компанія продовжує вести бізнес у РФ, співпрацює з російським ВПК і її завод продовжує працювати на території тимчасово окупованого Криму.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні