Категорія
Новини
Дата

НБУ відновлює планові інспекції банків. Першими перевірять вісім фінустанов

Національний банк України відновлює інспекційні перевірки банків на четвертий квартал 2023-го, йдеться у повідомленні НБУ. Відповідний план затверджений постановою НБУ від 11 липня 2023 року №92.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Згідно з планом, у четвертому кварталі 2023 року буде проведено планові інспекційні перевірки восьми банків: АТ «А-Банк», АТ «Банк 3/4», АТ «ЄПБ», АТ «КБ «Глобус», АТ «Скай Банк», АТ «Таскомбанк», ПАТ «МТБ Банк», ПрАТ «Банк Фамільний».
  • Як зазначили в НБУ, план інспекційних перевірок складений з урахуванням ризик-орієнтованого підходу, зважаючи на специфіку та складність операцій банку, рівень ризиків його діяльності та визначеної загальної оцінки SREP

Контекст

У травні НБУ розпочав оцінку стійкості банків для визначення реального стану банківського сектору в умовах воєнного часу. 

Відповідно до правил здійснення оцінки стійкості банків і банківської системи у 2023 році, у третьому кварталі триватимуть позапланові інспекційні перевірки банків у межах оцінки стійкості, зазначили в НБУ. 

Планові інспекційні перевірки банків були призупинені з березня 2020 року через COVID-19.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні