Категорія
Новини
Дата

«Невеликий ювілей». ЗСУ прийняли на озброєння 10-ту модель FPV-дрона (фото)

У середу, 2 серпня, Збройні сили України офіційно прийняли в експлуатацію 10-ту модель FPV-дрона, повідомив міністр оборони Олексій Резніков. За його словами, необхідні процедури завершила відповідна комісія при Департаменті військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Маємо невеликий ювілей. Тримаю в руках 10-ту модель FPV-дрона, який офіційно стає в експлуатацію у Збройних силах України. Переконливі ТТХ і новий масштаб виробництва», – написав Резінков та оприлюднив фото з дроном.
«Невеликий ювілей». ЗСУ прийняли на озброєння 10-ту модель FPV-дрона (фото) /Фото 1

Фото: Facebook / Олексій Резніков

  • Він зазначив, що цей FPV-дрон, як і інші моделі, збирають в Україні, але переважно з іноземних комплектуючих. 
  • «Наступний рівень – виробляти основні комплектуючі в Україні та забезпечити диверсифікацію, щоб гарантувати незалежність та стійкість постачання армії за будь-яких обставин», – додав він.
  • За 15 місяців Міноборони вже прийняло на озброєння понад 30 моделей БПЛА різних типів – розвідувальних, ударних, дронів-камікадзе та баражуючих боєприпасів. Офіційно створено боєприпаси для БПЛА як окрему категорію.

Контекст

Нещодавно Україна успішно випробувала власний безпілотник із дальністю дії 1000 км.

Після спрощення допуску для експлуатації дронів та усунення бюрократії 40 українських БпЛА пройшли процедури і вже отримують державні контракти, повідомив віцепремʼєр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, торік таких безпілотників було сім.

За рік «Армія дронів» із проєкту, що реалізується в межах UNITED24, перетворилася на системну державну програму. Збори на безпілотники підтримували донори зі 100 країн, вдалося придбати тисячі дронів і забезпечити ними понад 200 підрозділів ЗСУ, ГРУ, СБУ, ССО.

Уряд виділив 40 млрд грн цього року, які інвестує в українських виробників безпілотників, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на річниці проєкту «Армія дронів». Він додав, що нещодавно Кабмін схвалив рішення, що сприятиме масовому виробництву боєприпасів для дронів. Також уряд усунув митні бар’єри для завезення запчастин і комплектацій, підняв частку прибутку виробників БПЛА до 25%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні