Україна цьогоріч інвестує 40 млрд грн у виробництво дронів – Шмигаль /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Україна цьогоріч інвестує 40 млрд грн у виробництво дронів – Шмигаль

Getty Images

Уряд виділив 40 млрд грн цього року, які інвестує в українських виробників безпілотників, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на річниці проєкту «Армія дронів». Він додав, що нещодавно Кабмін схвалив рішення, що сприятиме масовому виробництву боєприпасів для дронів.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами голови уряду, рік тому через ініціативу президента Володимира Зеленського United24 було зібрано понад 4 млрд грн, які інвестували в українських виробників безпілотників. 
  • «На той час їх було менше десятка. Сьогодні це понад 40 компаній, які мають контракти з державою, а виробництво БПЛА зросло в десятки разів», – підкреслив Шмигаль.
  • Премʼєр додав, що Кабмін усунув митні бар’єри для завезення запчастин і комплектацій, підняв частку прибутку виробників БПЛА до 25%, а також ухвалив рішення, що сприятиме масовому виробництву боєприпасів для дронів.

Контекст

За майже рік існування проєкту «Армія дронів» за кошти United24 придбано 3864 комплекси БпЛА. Сума контрактів перевищила 4,3 млрд грн.

Мінцифри оголосило конкурс Drone Hackathon Anti-Shahеd. Мета – створення системи й технології для виявлення, відстежування та знищення ворожих дронів. Три українські виробники отримають по $1 млн на реалізацію та масштабування розробок проти ворожих дронів за підсумками конкурсу. Загалом 50 команд презентували проєкти для представників Сил безпеки та оборони України. 

Нещодавно Україна успішно випробувала власний безпілотник з дальністю дії 1000 км.

Після спрощення допуску для експлуатації дронів та усунення бюрократії 40 українських БпЛА пройшли процедури й вже отримують державні контракти, повідомив віцепремʼєр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, торік таких безпілотників було сім.

У липні Кабінет міністрів погодив пропозицію Мінстратегпрому, Міноборони та Мінцифри щодо реалізації експериментального проєкту з виробництва, закупівлі та постачання боєприпасів для безпілотників. Проєкт розрахований на два роки. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні