Категорія
Новини
Дата

Уряд розширив перелік компаній, які зможуть стати резидентами «Дія.City». Кого це стосується

Розробники безпілотників і компанії, які навчають операторів дронів, зможуть стати резидентами «Дія.City», уряд додав проєктування та обслуговування БПЛА до переліку кваліфікованих видів діяльності вказаного податкового режиму, повідомив віцепремʼєр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Рішення Кабміну дозволить компаніям, які займаються проєктуванням безпілотників, обслуговуванням, ремонтом суден та їхніх компонентів, а також навчанням операторів дронів, користуватися найкращими податковими умовами. 
  • Зокрема, йдеться про всі компанії, які працюють у сфері виробництва дронів. Вони зможуть працювати на вигідних податкових умовах, будувати прозору корпоративну структуру та залучати інвестиції. 

Контекст

За рік існування до податкового режиму «Дія.City» підключилася 451 IT-компанія, загальна сума сплачених податків – 4 млрд грн. Спеціальний податковий режим для айтівців запущений за кілька тижнів до великої війни, у лютому 2022-го. Річний результат – понад 400 резидентів із 35 000 спеціалістів на борту. Це співставно з сумарним штатом трьох найбільших IT-роботодавців України – EPAMSoftServe та GlobalLogic. Проте очолює топ найбільших платників податків за податковою системою «Дія.City» стримінг Megogo із 700 людей команди. Поруч ще дві продуктові компанії – ізраїльський розробник ігор Plarium і необанк monobank

Станом на кінець березня до податкового режиму «Дія.City» приєдналися вже 500 компаній. Серед них є і глобальна ІТ-консалтингова та інжинірингова платформа Avenga. Також долучився український стартап Letʼs Enhance, який займається розвитком штучного інтелекту, і один з найбільших в Україні платіжних інтернет-сервісів EasyPay.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні