Категорія
Новини
Дата

Уряд розширив перелік компаній, які зможуть стати резидентами «Дія.City». Кого це стосується

1 хв читання

Розробники безпілотників і компанії, які навчають операторів дронів, зможуть стати резидентами «Дія.City», уряд додав проєктування та обслуговування БПЛА до переліку кваліфікованих видів діяльності вказаного податкового режиму, повідомив віцепремʼєр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Ключові факти

  • Рішення Кабміну дозволить компаніям, які займаються проєктуванням безпілотників, обслуговуванням, ремонтом суден та їхніх компонентів, а також навчанням операторів дронів, користуватися найкращими податковими умовами. 
  • Зокрема, йдеться про всі компанії, які працюють у сфері виробництва дронів. Вони зможуть працювати на вигідних податкових умовах, будувати прозору корпоративну структуру та залучати інвестиції. 

Контекст

За рік існування до податкового режиму «Дія.City» підключилася 451 IT-компанія, загальна сума сплачених податків – 4 млрд грн. Спеціальний податковий режим для айтівців запущений за кілька тижнів до великої війни, у лютому 2022-го. Річний результат – понад 400 резидентів із 35 000 спеціалістів на борту. Це співставно з сумарним штатом трьох найбільших IT-роботодавців України – EPAMSoftServe та GlobalLogic. Проте очолює топ найбільших платників податків за податковою системою «Дія.City» стримінг Megogo із 700 людей команди. Поруч ще дві продуктові компанії – ізраїльський розробник ігор Plarium і необанк monobank

Станом на кінець березня до податкового режиму «Дія.City» приєдналися вже 500 компаній. Серед них є і глобальна ІТ-консалтингова та інжинірингова платформа Avenga. Також долучився український стартап Letʼs Enhance, який займається розвитком штучного інтелекту, і один з найбільших в Україні платіжних інтернет-сервісів EasyPay.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні