Категорія
Новини
Дата

«Нібулон» завершив перший етап будівництва нового зернового терміналу в Ізмаїлі

Агрокомпанія «Нібулон» закінчила перший етап будівництва нового зернового терміналу в Ізмаїлі на Одещині, йдеться в заяві гендиректора Андрія Вадатурського.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Я радий повідомити, що ми закінчили перший етап будівництва нового терміналу компанії «Нібулон» в Ізмаїлі Одеської області, який розпочав мій покійний батько. Це допоможе нам пом’якшити збій використання наших встановлених експортних маршрутів», – йдеться у повідомленні.
  • За словами Вадатурського, на конференції з відновлення України в Лугано у липні міністр інфраструктури приділив особливу увагу новому річковому порту в Ізмаїлі. Європейський Союз наголосив на важливості створення нових логістичних маршрутів такого типу між Україною та ринками ЄС до відновлення доступу України до чорноморських шляхів.
  • «Ці та інші нещодавні інвестиції компанії «Нібулон» допоможуть зберегти наші позиції на ринку та забезпечать стабільність нашого бізнесу і незалежність від тимчасового «зернового коридору» через Одесу», – додав гендиректор компанії.
  • Вадатурський нагадав, що змінив свого батька на посаді генерального директора компанії після його смерті 31 липня цього року. «Війна не лише позбавила компанію її засновника, але також серйозно порушила її роботу та виконання основних завдань. Постраждало все наше виробництво, логістика та експортні можливості», – заявив Вадатурський.
  • За його даними, 20% активів компанії знаходяться в умовах тимчасової окупації в південних та східних регіонах України, а обсяги експорту різко впали порівняно з попередніми роками.
  • «Оскільки сьогодні компанія «Нібулон» не може працювати у звичному режимі, транспортні витрати для аграріїв зросли в 10 разів. Це зменшило їхні прибутки та призвело до суттєвого підвищення цін для кінцевого споживача», – зауважив Вадатурський.

Контекст

У 2021 році «Нібулон» поставив абсолютний рекорд за всю історію компанії, відвантаживши до 38 країн понад 5,64 млн т сільгосппродукції.

31 липня власник агрокомпанії «Нібулон» Олексій Вадатурський, 74, загинув . Під час російського обстрілу Миколаєва в його будинок прилетів снаряд. З початку війни Вадатурський залишався в Миколаєві. 

Олексій Вадатурський був героєм обкладинки третього номеру журналу Forbes Україна. В 2021 році Forbes оцінив його статки в $430 млн, тоді він займав 24-те місце в рейтингу найбагатших українців. «Нібулон» в останньому рейтингу «100 найбільших компаній України» була на 20-му місці з річним виторгом 25,8 млрд грн.

Свій капітал уродженець села Бендзари заробив на землі, а примножив на воді. «Нібулон» – найбільший в Україні оператор елеваторних потужностей і другий за обсягами експортер зерна з виторгом $1,5 млрд. Забезпечує доставку флотом, побудованим на власній верфі, до складу якого входять 82 одиниці барж, буксирів і плавкранів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні