Категорія
Новини
Дата

Уряд Німеччини націоналізує колишню «дочку» «Газпрому» – Spiegel

Після націоналізації компанії Uniper федеральний уряд Німеччини планує подальші радикальні інтервенції на газовому ринку, пише Spiegel. За даними джерел видання, уряд ФРН планує націоналізувати колишню дочірню компанію «Газпрому» Sefe (раніше – Gazprom Germania GmbH).

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

- Націоналізація Sefe захистить компанію від банкрутства, зазначає видання. Також це має допомогти німецькій газорозподільній компанії VNG, яка мала контракт на постачання газу через колишню дочірню структуру «Газпрому». Вона раніше попросила допомоги у держави.

- Націоналізація Sefe стане кроком на користь енергетичної безпеки Німеччини і тому не передбачатиме компенсацій з боку німецької влади російській стороні, пише видання. Націоналізація має відкрити шлях до додаткової допомоги компанії з боку уряду ФРН.

Контекст

«Газпром» перестав контролювати свою німецьку «дочку» з кінця березня. Після цього компанія була передана під управління Федеральному мережевому агентству Німеччини. Керуючий директор Sefe у серпні повідомляв, що компанії потрібно €5 млрд, щоб замінити газ із РФ.

Загалом уряд ФРН вже вкладає щонайменше €40 млрд у своїх трьох найбільших російських імпортерів газу – Uniper, Sefe та підрозділ EnBW – VNG.

На днях Німеччина домовилась про націоналізацію основного імпортера газу в країні – компанію Uniper. Рішення ухвалили після того, як попередня багатомільярдна фінансова допомога не змогла утримати імпортера на плаву.

За даними Bloomberg, збитки Uniper від пошуку альтернативних Росії постачальників, ймовірно, перевищать €18 млрд цього року. Компанія вже повідомила про збитки у розмірі понад €12 млрд за перше півріччя, що є одним із найбільших збитків у корпоративній історії Німеччини.

Кілька днів тому стало відомо, що Німеччина націоналізує німецький підрозділ «Роснефти», включаючи частки у трьох нафтопереробних заводах.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні