IRIS-T SLM /Фото Matti Blume Wiki.jpg
Категорія
Новини
Дата

Німеччина передає Україні ракети для системи ППО IRIS-T

Система IRIS-T SLM Фото Фото Matti Blume Wiki.jpg

Німеччина передає Україні ракети для зенітного ракетного комплексу протиповітряної та протитанкової оборони IRIS-T SLM, пише «Інтерфакс-Україна» з посиланням на заяву уряду Німеччини.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Україна отримала 30 транспортних засобів Dingo з повним захистом, 18 датчиків та глушників проти дронів, 18 розвідувальних дронів, пʼять великовантажних напівпричепів М1070 Oshkosh, три автонавантажувачі.
  • У процесі передачі також ракети для IRIS-T SLM, 42 броньовані машини розмінування, чотири мобільні та захищені пристрої розмінування, три мобільні, дистанційно керовані та захищені пристрої розмінування, пʼять мобільних розвідувальних комплексів (на транспортних засобах).

Контекст

Місяць тому Німеччина надала Україні першу з чотирьох обіцяних систем ППО IRIS-T SLM. Тоді зазначалося, що таким чином федеральний уряд виконує обіцянку, яку канцлер Олаф Шольц дав у Бундестазі ще на початку червня. Спочатку передачу ППО було заплановано на листопад.

За даними федерального уряду, ця зброя є найсучаснішою системою ППО Німеччини. IRIS-T був розроблений німецькою збройовою компанією Diehl Defense.

Зенітний комплекс наземного базування насамперед призначений для захисту цивільного населення шляхом відбиття повітряних атак російської армії. За словами Шольца, великі міста можна буде захистити від повітряних нальотів. Останні атаки Росії в Україні показали, наскільки терміново потрібен такий захист. 

ЗРК IRIS-T SLM складається з трьох машин: пускової установки на військовій вантажівці з місцем для восьми ракет, радіолокаційної машини та командирської машини. Зенітні ракети можуть уражати цілі на висоті до 20 км та на відстані до 40 км. Таким чином, їхня дальність значно вища, ніж, наприклад, у зенітних ракет Stinger, які Німеччина також поставила до України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні