Категорія
Новини
Дата

Німеччина передала Україні третій ЗРК Patriot

1 хв читання

В Україну прибув третій ЗРК Patriot із Німеччини, повідомив посол Німеччини в Україні Мартін Єгер. Він наголосив, що ЗРК посилить захист населення та інфраструктури країни від російських обстрілів.

Цієї весни президент Володимир Зеленський просив союзників про додаткові поставки ППО на тлі масованих обстрілів Росією енергообʼєктів.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • За словами Єгера, третій ЗРК Patriot із Німеччини вже прибув в Україну. Він посилить захист населення та інфраструктури країни від літаків, дронів і ракет. 
  • «Український екіпаж системи останніми місяцями успішно пройшов відповідну підготовку в Німеччині», – написав посол.

Контекст

Системи Patriot американського виробництва є найсучаснішою зброєю протиповітряної оборони США. Вони складаються з радіолокаційної системи та мобільних пускових установок, які можуть стріляти ракетами-перехоплювачами по снарядах або літаках, що наближаються.

Зеленський назвав їх «найефективнішою системою ППО у світі на сьогоднішній день» і заявив, що вони здатні збивати всі російські ракети, включаючи балістичні.

Наразі Україна має як мінімум чотири системи Patriot, надані США та Німеччиною. Цієї весни Зеленський звернувся з проханням про додаткові поставки, Німеччина заявила, що відправить додаткову батарею, а Нідерланди оголосили про ініціативу відправити ще одну на основі компонентів, які постачають декілька країн. Минулого тижня Байден схвалив розгортання ще однієї системи ППО Patriot в Україні.

Атаки Росії та безпілотників за останні місяці знищили понад 9 гігават енергетичних потужностей України, заявив Зеленський, додавши, що пікове споживання енергії в Україні минулої зими становило 18 ГВт.

Через повномасштабне вторгнення РФ енергетичний сектор України зазнав прямих збитків і непрямих фінансових втрат на суму $56,2 млрд. Таку оцінку дає аналітична команда Київської школи економіки (KSE) станом на травень 2024 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд