Система ППО Patriot /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

Блінкен про Patriot та ППО: Харків – терміновий пріоритет

1 хв читання

Система ППО Patriot Фото Shutterstock

США активно працюють над наданням Україні додаткових систем ППО Patriot. Посилення оборони неба над Харковом – це терміновий пріоритет. Про це держсекретар США Ентоні Блінкен заявив на пресконференції з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою у Києві.

Ключові факти

  • Україна терміново потребує сімох батарей Patriot, дві з них – «на вчора» для захисту Харкова та області, заявив Кулеба. Із Блінкеном обговорювали конкретні батареї, які можна надати Україні.
  • «Що стосується батарей Patriot, ми інтенсивно сфокусовані на Partiot та інших формах протиповітряної оборони. Щоб ми були впевнені, що можемо знайти їх та доставити до України», – сказав Блінкен.
  • «Харків, безумовно, є одним із термінових пріоритетів. Є й інші. Ми детально обговорили, над чим активно і терміново працюємо», – додав держсекретар США.

Контекст

Блінкен прибув до Києва 14 травня та перебуває в столиці України з дводенним візитом. Він оголосив у Києві про додаткові $2 млрд на виробництво та закупівлю зброї для України.

Президент Володимир Зеленський на переговорах із Блінкеном 14 травня заявив, що для захисту Харкова та області потрібні дві батареї ППО Patriot. 15 травня Bloomberg повідомив, що США планують відправити Україні додаткову батарею Patriot.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні