Категорія
Новини
Дата

Німеччина планує побудувати вітряну електростанцію у Чорнобильській зоні відчуження 

Німеччина має намір побудувати в Зоні відчуження вітряну електростанцію, повідомила міністерка закордонних справ країни Анналена Бербок, яка прибула з візитом до Києва, пише «Інтерфакс-Україна». Німеччина також збільшує невідкладну гуманітарну допомогу Україні.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Ми підтримуємо побудову відновлюваних джерел енергії. Одним із цих проєктів є побудова вітряної електростанції в Зоні відчуження біля ЧАЕС», — сказала вона.
  • Під час спільної пресконференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою Бербок додала, що триває робота над тим, щоб європейська енергосистема була ще більше зʼєднана з українською. На зустрічі в Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України Бербок підписала відповідну декларацію про наміри.
  • За даними «Укрінформ», Німеччина також збільшує невідкладну гуманітарну допомогу Україні на €20 млн, таким чином лише цього року гуманітарна допомога сягає €380 млн. 
  • «Ми підтримуємо Україну в її обороні проти російської агресії економічно, зброєю і гуманітарно. З €22 млрд Німеччина є другим донором України у світі», – сказала Бербок.
  • Також міністр зустрілась із президентом Володимиром Зеленським, інформує Офіс президента. Зеленський повідомив про нагальні потреби сил оборони України на полі бою. Окрему увагу було приділено зміцненню української ППО, зокрема для захисту Півдня України та «зернового коридору». Президент відзначив важливість посилення артилерії, зокрема завдяки системам калібру 155-мм та ракетам великої дальності.

Контекст

У серпні стало відомо, що уряд Німеччини веде перемовини з виробником озброєнь MBDA про постачання крилатих ракет Taurus, про які просила Україна, писало агентство Reuters із посиланням на джерело в силових структурах. Велика Британія та Франція вже поставили Україні крилаті ракети Storm Shadow і Scalp відповідно. Київ наполягав на тому, щоб Берлін поставив йому ракету Taurus із дальністю понад 500 км, яку запускають винищувачі.

За повідомленнями німецьких ЗМІ, Німеччина має на озброєнні близько 600 ракет Taurus, із них близько 150 готових до використання. Іспанія та Південна Корея також використовують Taurus.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні