Категорія
Новини
Дата

Німецька Continental продала активи у Росії

Компанія Continental AG, що володіла заводом і дистрибʼютором шин у Росії, продала активи місцевому холдингу S8 Capital, пише Bild.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Про закриття угоди із продажу бізнесу стало відомо у понеділок, 22 травня. 
  • Ціна угоди наразі не розголошується, у 2014 році Continental повідомляла, що інвестувала в завод €24 млн.
  • Підприємство відкрили у червні 2014 року під Калугою, воно розраховане майже на 1100 робочих місць. На заводі виробляли автомобільні шини та різне комплектовання.
  • Як і інші європейські фірми, Continental оголосила про вихід з Росії після початку війни в Україні.

Контекст

Раніше видання «Коммерсантъ» писало, що Сontinental Global Holding Netherlands B.V підписала угоду про продаж своєї частки в торговій компанії «Континентал Тайрс Рус» з АТ «Промислові активи С8». За даними видання, компанія «Промислові активи С8» повʼязана з S8 Capital бізнесмена Армена Саркісяна, що займається у РФ держлотереями. Аналогічну угоду, ймовірно, було укладено і щодо заводу шин, який виробляє шини трьох брендів: Continental, Gislaved та Matador, потужність – 3,3 млн шин на рік.

Згідно із матеріалом, Саркісян є партнером співвласника дилера «Авілон» Олександра Варшавського, сам «Авілон» купив калузький завод Volkswagen. На думку аналітиків, цей партнер може гарантувати шинному заводу обсяги постачання.

Приблизно 2000 заявок від іноземних компаній про вихід із ринку чекають на схвалення від уряду РФ. Щоб розглянути їх усі, знадобиться щонайменше вісім років, ідеться в моніторингу KSE Institute. Лише 15,7% іноземних компаній повністю згорнули діяльність і залишили ринок РФ, тоді як 28% вичікують і 23,8% продовжують працювати на ринку агресора без обмежень. Ще 32,5% оголосили про плани згорнути діяльність і вийти з РФ найближчим часом.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні