США додали 71 компанію до чорного списку в рамках розширення санкцій проти РФ /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

США додали 71 компанію до чорного списку в рамках розширення санкцій проти РФ

Getty Images

Адміністрація президента США Джо Байдена в пʼятницю, 19 травня, додала 71 компанію до чорного списку торгових компаній за підтримку Росії, пише Reuters. Напередодні країни «Великої сімки» оголосили про нові санкції проти РФ через її війну в Україні.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Санкції міністерства торгівлі США націлені на підтримку російських збройних сил та розширюють сферу експортного контролю щодо Росії та Білорусі. 
  • До чорного списку увійшли 69 російських організацій, одна з Вірменії та ще одна з Киргизстану.
  • Новий експортний контроль націлений на нафтогазові проєкти у Росії та Білорусі. Інші компанії включають авіаремонтні заводи та заводи з виробництва деталей, порохові, тракторні та автомобільні виробництва, верфі та інженерні центри в Росії.
  • Ці дії є частиною останнього раунду санкцій та експортного контролю з боку США та інших країн у відповідь на вторгнення Росії до України. Вони покликані підірвати промислову основу Росії її здатність підтримувати війну.

Контекст

США та коаліція з 37 інших країн запровадили безпрецедентний експортний контроль щодо Росії після її нападу на Україну у лютому 2022 року.

Нові кроки було зроблено після того, як Сполучені Штати та члени «Великої сімки» домовилися посилити санкції проти Росії на зустрічі в Японії. Також лідери G7 пообіцяли подальшу фінансову підтримку Україні.

Країни «Великої сімки» погодилися працювати разом над відстеженням російських алмазів, але не вводитимуть повну забороною на торгівлю дорогоцінним камінням. 

Водночас Велика Британія, яка теж сьогодні розширила санкції проти РФ, припинить весь імпорт російських алмазів. Премʼєр-міністр Ріші Сунак також оголосив, що країна припинить імпорт нікелю, міді та алюмінію російського походження.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні