Категорія
Новини
Дата

НКЦПФР вперше зареєструвала випуск кредитних нот

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) 7 червня в межах пілотного проєкту зареєструвала випуск кредитних нот серії А ТОВ «Маркет Консалт Плюс». Такі цінні папери реєструються регулятором вперше, йдеться у повідомленні пресслужби Нацкомісії. 

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Комісія зареєструвала випуск, до якого входить 334 000 іменних відсоткових звичайних (незабезпечених) кредитних нот на загальну суму 334 млн грн номінальною вартістю однієї кредитної ноти 1000 грн. 
  • Відсоткова ставка передбачена у розмірі 5% річних, термін обігу – п’ять років. Подія, пов’язана з третьою особою – банкрутство такої третьої особи.
  • «Оскільки є запит з боку емітента, а також інтерес потенційних учасників до цього інструменту, комісія затвердила пілотний проєкт», – зазначив голова НКЦПФР Руслан Магомедов. 
  • Він сподівається, що перший досвід буде успішним і результати сприятимуть популяризації кредитних нот для залучення необхідних ресурсів. 

Контекст

Кредитна нота зобовʼязує емітента здійснювати виплату відсоткових доходів власнику такого цінного паперу в розмірі та строки, встановлені рішенням про емісію кредитних нот. 

Погашення відбувається шляхом сплати емітентом власнику номінальної вартості кредитної ноти, за умови, що не відбулася подія, пов’язана із платоспроможністю третьої особи, зазначеної у рішенні про емісію кредитних нот. 

У разі банкротства третьої особи, зазначеної у рішенні про емісію, власник кредитної ноти втрачає право на одержання відсоткових доходів, а емітент цінного паперу зобов’язаний викупити кредитну ноту.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні