Категорія
Новини
Дата

Норвегія виділить Україні $100 млн на відновлення енергетичної інфраструктури

Уряд Норвегії виділить 1 млрд крон (близько $100 млн) Україні на відновлення інфраструктури після ракетних ударів Росії. Угоду підписали в Осло голова МЗС Аннікен Хуітфельдт і регіональний директор Світового банку у Східній Європі Аруп Банерджі, йдеться в повідомленні пресслужби норвезького уряду.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Як зазначила Хуітфельдт, наразі існує термінова потреба відремонтувати систему електропостачання та іншу інфраструктуру в Україні після серії обстрілів Росією цивільних об’єктів. 
  • «Мені приємно, що ми сьогодні підписали угоду про виділення 1 мільярда норвезьких крон, щоб допомогти швидко розпочати ремонтні роботи», – додала вона.
  • Кошти надійдуть до трастового фонду Світового банку (URTF), який фінансує відбудову України.
  • В уряді Норвегії нагадали, що вже надали 300 млн крон бюджетної підтримки Україні через Світовий банк. Ці кошти були спрямовані на виплату зарплат медичним працівникам, вчителям та бюджетникам, а також на виплату пенсій та соціальних виплат. 

Контекст

Раніше повідомлялося, що США спрямують $53 млн на підтримку енергетичної системи України. Пакет допомоги охоплюватиме розподільчі трансформатори, автоматичні вимикачі, обмежувачі перенапруги, розʼєднувачі, транспортні засоби та інше обладнання.

5 грудня Росія завдала восьмого масованого удару по енергетичних обʼєктах України. Загалом було випущено понад 70 ракет, з яких збито більш ніж 60, повідомило командування Повітряних сил ЗСУ. 

Були влучання в енергооб’єкти у Київській, Вінницькій, Одеській областях, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль. Проте, за його словами, енергетична система України функціонує та залишається цілісною після чергового масованого обстрілу з боку Росії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні