Категорія
Новини
Дата

«Нова пошта» придбала для рятувальників 20 роботів для підводного розмінування: фото

«Нова пошта» придбала для ДСНС роботів-саперів Fifish для підводного розмінування на 5 млн грн, йдеться у повідомленні компанії. Завдяки цим роботам піротехніки матимуть змогу знешкодити боєприпаси, які залишилися на дні водойм після бойових дій у Миколаївській області.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Такі роботи виявляють вибухонебезпечні предмети у водоймах та передають саперам точні координати їхнього місцезнаходження. За допомогою спеціальної роборуки прилад може рухати боєприпас або розташувати поряд із ним детонатор, аби згодом знешкодити. 
  • Робот оснащений VR-окулярами. Завдяки їм сапер бачить, що відбувається під водою, і скеровує прилад у правильному напрямку.
  • Перші вісім роботів вже передано рятувальникам. Найближчим часом до України приїдуть ще дванадцять роботів-саперів: одинадцять із них «Нова пошта» також передасть ДСНС, а один зразок залишиться Асоціації роботизації України задля подальшого вдосконалення. 
  • Його доопрацьовуватимуть українські фахівці згідно з вимогами ДСНС. Їхнє завдання – вдосконалити двигун, збільшити час роботи приладу та покращити систему освітлення.  
  • «Наше завдання – на основі іноземного робота зробити власний, аби він відповідав усім запитам піротехніків. Окрім того український робот вартуватиме дешевше зарубіжних аналогів та матиме більше простору для модернізації, оскільки зворотній зв’язок від колег з ДСНС ми опрацьовуватимемо швидше», – розповідає Олексій Тараненко, директор з розвитку «Нової пошти».
"Нова пошта" придбала для ДСНС роботів-саперів Fifish на 5 млн грн

Робот-сапер Fifish

"Нова пошта" придбала для ДСНС роботів-саперів Fifish на 5 млн грн

Робот-сапер Fifish

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Наразі Україна – одна з найзамінованіших країн у світі. Близько 200 000 квадратних кілометрів, а це майже третина території держави, потребують розмінування. 

Ще один із напрямів партнерства Нової пошти та ДСНС – матеріально-технічне забезпечення рятувальних бригад. 

ДСНС України готує списки необхідних товарів, від електронних приладів – до автомобілів, а компанія займається їхнім пошуком, придбанням та доставкою. Також «Нова пошта» надає логістичну підтримку ДСНС. Коштом компанії установа вже відправила вантажів на суму близько 25 млн грн. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні